onsdag 2 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Håkan Pålsson går in i Veg of Lund

|  
|  

Lundaentreprenören Håkan Pålsson är ny styrelseordförande för börsnoterade Veg of Lund. Bolagets mjölksubstitut DUG lanseras nu stort i Storbritannien och Håkan Pålsson säger till Rapidus att Veg of Lund ska intensifiera sitt arbete med att ta fram nya potatisbaserade produkter.

– Jag blev kontaktad av valberedningens ordförande Kaj Söderström som undrade om jag kunde ta på mig ordföranderollen. Att bolaget kände till mig beror på att vi stötte på varandra under tiden jag var ordförande för dryckesföretaget First Class Brands, som jag var med och sålde av i höstas, säger han.

Förutom att vara bolagets ordförande ska Håkan Pålsson även engagera sig ekonomiskt genom att bli delägare i Veg of Lund. Exakt när och hur är dock inte klart ännu, men en ny färdplan för det börsnoterade företaget håller på att tas fram.

– Veg of Lund har sina rötter i vetenskap och forskning av professor Eva Tornberg vid Lunds universitet, som ligger till grund för utvecklingen av nya växtbaserade produkter med fokus på hälsa och hållbarhet. Bolaget är fortfarande under uppbyggnad, så det är fortsatt fokus på produktutveckling, men även på kommersialisering av vår potatisdryck. Vi har fått en otroligt fin start vid produktlanseringen av DUG i England, vilket är väldigt glädjande. I mitt uppdrag ingår det även att tillsammans med styrelsen att se över den övergripande strategin framöver, säger Håkan Pålsson.

Niclas Lindstrand

Lundaentreprenören Håkan Pålsson är ny styrelseordförande för börsnoterade Veg of Lund. Bolagets mjölksubstitut DUG lanseras nu stort i Storbritannien och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Dug lånar för att få upp farten

    Pengarna från emissionen i höstas räckte inte och nu tvingas potatisdrycksföretaget Dug fylla på med lån. Men 2025 ska bli året då försäljningen äntligen kommer i gång på allvar.

  • Fomo-effekt gav Re:meat övertecknad runda

    Investerarintresset var stort när köttodlingsbolaget Re:meat sökte nya pengar. Nu ska Sveriges första ”köttbryggeri” byggas i Lund.

  • Genombrott för spisbolaget

    Emerging Cooking Solutions, som arbetar för klimat- och hälsovänligare matlagning i Afrika får efter 14 år in sin första stora finansering. — Det har varit en sinnessjuk uthållighet, säger grundaren Per Löfberg.

  • Blockkedjor ska berätta om vinets resa

    Europeiska vindrickare är medvetna konsumenter som vill veta var vinet kommer ifrån och hur det tillverkats. Bolaget Journy skapar digitala produktpass åt vinproducenter och ser en jättemarknad.

  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.