måndag 29 april 2024

inloggad som

Curando åter på börsen

I går öppnade handeln med det Lundabaserade digitala hälsobolaget Curandos aktie på First North igen, efter att bolagets tidigare plats på aktiemarknaden övergått till Vo2 Cap Holding i somras. Med cirka sex miljoner kronor som tillfördes Curando via en företrädesemission före noteringen ska bolaget nu öka tillväxttakten och nå fler användare. 

– Vi har nått en viktig milstolpe som var att notera oss på Nasdaq igen och nu har vi fullt fokus på våra andra mål som i grunden handlar om att nå fler med vår smarta digitala hälsoplattform, säger Curandos vd Johan Tinnerholm. 

Vo2 Cap Holding, som investerar i medieteknik, tog över Curandos börsplats efter ett omvänt förvärv där Lundabolagets ägare ersattes med aktier i det Stockholmsbaserade holdingbolaget. Curandos verksamhet, som går ut på att utveckla digitala hälsoplattformar för företag och primärvården, flyttades samtidigt över till dotterbolaget Agilit Holding, som alltså noterades i går och planerar att byta namn till Curando även officiellt.

– Vårt primära fokus är att växa organiskt och kanske på andra sätt för att att så snabbt som möjligt nå svarta siffror genom ökade intäkter. Men vi måste också balansera det mot att vi behöver nå en kritisk massa i användarantal, vi måste behålla dessa användare och samtidigt skapa en hållbar tillväxt. I dag har vi fler än 100.000 användare, vilket är bra för ett företag i vår nuvarande storlek, säger Johan Tinnerholm. 

Emiliano Strauss

I går öppnade handeln med det Lundabaserade digitala hälsobolaget Curandos aktie på First North igen, efter att bolagets tidigare plats […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.