tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Fler kommentarer från läsekretsen

Efter 22 år byter Rapidus ägare och vi har varit i kontakt med några av våra långtida medlemmar för att höra hur de ser på affären.

– Sparbanken Skåne har samverkat med Rapidus under mycket lång tid, sedan 2004. Vårt samarbete bygger på en gemensam kärlek till det skånska näringslivet. Skåne behöver en nyhetstjänst som inte bara bevakar de stora börsföretagen, utan även de unga snabbfotade bolagen som ska bli morgondagens giganter. Dessutom är mötesverksamheten och Rapidusfrukostarna i dag en institution. Träffarna har utvecklats till ett av de bästa nätverken för företagare och beslutsfattare i regionen, säger Anders Österberg, chef stora företag och affärsspecialister på Sparbanken Skåne.

– Vi är mycket positiva till den förändring som nu görs. Ett redan framgångsrikt koncept kommer bli ännu starkare. De nya delägarna är välkända näringslivsprofiler som tillför energi och kreativitet och som delar vår kärlek till det skånska näringslivet. Ett redan starkt koncept kommer ännu starkare, fortsätter han.

Charlotte Ahlgren Moritz, vicerektor på Malmö Universitet och mångårig jurymedlem i Årets Rapidusföretag, håller med.

– Ända in i kaklet gör Rapidus, eller Jan Wifstrand, det man är bäst på: nämligen att aldrig själv ta den utstakade vägen och skriva om de som inte heller gör det. Det ska bli både roligt och spännande att hänga med på det nya Rapidus-äventyret, säger hon.

Micael Nord, näringslivsdirektör på Malmö stad, tycker sig se en tendens som döljer sig bakom affären.


– Jag ser affären som ett tecken på intresset som finns för näringslivet i Skåne och södra Sverige. Om vi i förlängningen får en ännu mer omfattande bevakning av vårt näringsliv så är det förstås positivt för hela regionen. Ju mer som skrivs om våra företag, desto fler investerare kan lockas hit liksom kvalificerad arbetskraft, säger Micael Nord.

Monica Thomasson, vd för Thomasson Group, blev inte förvånad när hon hörde om nyheten.

– Jag förstår att Jan tänkt detta länge, Rapidus fyller 22 och han har gjort ett fantastiskt jobb att bygga det varumärket. Men jag vet också att han vill att det ska hamna i goda händer och både Christer och Jan Dahlqvist känner hela life science och biotechbranschen som Rapidus ofta bevakar, så jag tror detta blir jättebra! En helt perfekt match!

Niclas Lindstrand

Efter 22 år byter Rapidus ägare och vi har varit i kontakt med några av våra långtida medlemmar för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad