lördag 11 maj 2024

inloggad som

Selcis Biopharma siktar på framtida exit

|  
|  

Forskningsbolaget Selcis Biopharma söker finansiering för att ta sitt kosttillskott för att förebygga tarmsjukdomar till marknaden. Bolagets vd Alexandra Ellervik tror att en produkt kan finnas i handeln inom två till tre år och på sikt är planen att avyttra projektet.

– Vi har sett i prekliniska studier att vår teknologi kan leverera smörsyra till tarmen, vilket gör att mikrobiomet versifieras, det vill säga att tarmen får en större artrikedom. En begränsad flora i tarmen kan ge upphov till flera sjukdomstillstånd som IBS, diabetes och övervikt, säger hon.

Förutom finansiering söker bolaget en samarbetspartner för att få ut kosttillskottet till konsument.

– Vi har ingen ambition om att söka upp användare utan vill gärna ha en partner och använda deras distributionskanaler. Tanken är att sälja produkten på licens och i förlängningen sälja hela projektet, säger Alexandra Ellervik som är molekylärbiolog och tidigare jobbat som affärsutvecklare på flera forskningsbolag.

I dag delar hon sin tid mellan Selcis Biopharma och Medicon Village-bolaget RhoVac. Selcis bygger på en idé av Lundaforskarna Olov Sterner och Margareta Nyman. För två år sedan startade de bolaget tillsammans med Martin Johansson och Carl-Magnus Andersson. I styrelsen sitter även Christine Widstrand.

Sara Nkwe Assarsson

Forskningsbolaget Selcis Biopharma söker finansiering för att ta sitt kosttillskott för att förebygga tarmsjukdomar till marknaden. Bolagets vd Alexandra Ellervik tror […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen


  • Fyndläge i konkursbon

    Under juli försattes 48 procent fler skånska bolag i konkurs jämfört med samma månad i fjol. För rätt köpare går det att fynda teknik och IP-rättigheter.