tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Game Habitat får ökat bidrag…

|  
|  

Den ideella föreningen Game Habitat, som driver spelhubben DevHub i Malmö, får 1,6 miljoner kronor om året från Malmö stad de närmaste tre åren. Det är en rejäl ökning från de 950.000 kronor som föreningen fått per år de senaste fyra åren.

– Det innebär inte bara ett ökat stöd för oss utan också en mer stabil finansiering som gör att vi kan ta ett stort steg framåt. Hittills har vi mest fokuserat på att starta upp saker utan att prata om det så mycket, vi har satt på oss skygglapparna och jobbat hårt utan att berätta det, säger Game Habitats chef Peter Lübeck.

Finansieringen gör att Game Habitat anställer en kommunikatör, som ansluter nästa vecka. Erik Sundberg kommer senast från Innovation Skåne och får nu i uppdrag att sprida information inte bara om Game Habitat och DevHub utan om hela den skånska spelregionen.

– När föreningen bildades 2013 var visionen att Malmös spelbransch skulle växa från 400 personer, som det var då, till 1.200 personer 2020. Då kändes det målet aggressivt och det uppnåddes ganska exakt. Med samma tillväxt kan vi bli 5.000 till 2030. Men då krävs det mycket mer, som att fler stora studios kommer hit och växer och att alla världens spelutvecklare ska ha Malmö på kartan, säger Peter Lübeck.

En roll för Game Habitat i den utvecklingen, enligt Peter Lübeck, är att påverka innovationssystemet för spelutvecklare. Spelföretag kvalificerar sig inte som innovativa bolag enligt Vinnovas definition och kan därför inte få stöd via inkubatorer som i sin tur har stöd från Vinnova.

– Lyckas vi med det så kan det ha en avgörande betydelse. Vi kan satsa på att hjälpa med saker som branschen inte är så bra på själv. Även om spelen når många redan i dag så vore det en stor grej för Malmö om branschen når 5.000 anställda här, då är vi en basnäring även i Malmö, säger Peter Lübeck.

Niclas Lindstrand

Den ideella föreningen Game Habitat, som driver spelhubben DevHub i Malmö, får 1,6 miljoner kronor om året från Malmö stad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.