fredag 17 maj 2024

inloggad som

Automationskoncern startar huvudkontor i Malmö

|  
|  

Österrikiska koncernen Knapp, som utvecklar logistiklösningar och bland annat säljer system för lagerautomation, ska starta ett nordiskt huvudkontor i Malmö. Därmed läggs koncernens anrika fabrik och tidigare huvudkontor i Åstorp ner och 60 personer har varslats. 

1969 startades produktionen av pall- och lättgodsbanor vid fabriken i Åstorp, som då ägdes av det svenska företaget Moving, som 2008 förvärvades av den österrikiska automationskoncernen. 

– Nu gör vi en satsning i hela Norden med Danmark som första steg och flyttar till en naturlig hub i Malmö och Greater Copenhagen. Där finns den kompetens vi kommer att behöva för att växa i de nordiska länderna, säger Mikael Holmqvist, vd för svenska Knapp. 

I förhållande till koncernen, som har cirka 6.000 anställda i över 50 länder och mer än 3.000 kunder, var fabriken i Åstorp liten. När koncernen nu koncentrerar produktionen till Österrike och Ungern har de drygt 60 anställda som var kopplade till produktionen i Åstorp varslats. 

Nordiska Knapp går så från 110 till cirka 50 anställda inför den planerade flytten till Hyllie. Detta efter att bolagets omsättning sjunkit från runt 427 miljoner 2018 till 276 miljoner förra året. 

– Pandemin hade viss påverkan på oss lokalt, framför allt i Sverige. Men för att förstå läget måste man kolla på hela koncernens siffror och 2020 gjorde Knapp sitt bästa år någonsin och 2021 fortsatte vi växa globalt, säger Mikael Holmqvist. 

Emiliano Strauss

Österrikiska koncernen Knapp, som utvecklar logistiklösningar och bland annat säljer system för lagerautomation, ska starta ett nordiskt huvudkontor i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]