fredag 19 april 2024

inloggad som

Förmedlare av interimschefer vill starta branschorganisation

|  
|  ,

Precis innan coronapandemin bröt ut tog personalen över det Stockholmsbaserade företaget Mason, som förmedlar interimschefer, och flyttade huvudkontoret till Malmö. Nu växer Mason – och tar initiativ för att starta en branschorganisation, något som tidigare inte funnits.

– Marknaden har blivit vildvuxen och Sverige är ett av få länder som varken har en branschorganisation för oss som förmedlare eller för interimscheferna själva. I Tyskland och Danmark finns branschorganisationer och England har den jättestora International Interim Management. Så vi har kontaktat ett par väl etablerade kollegor och ska se vad vi kan göra tillsammans, säger Masons styrelseordförande Per-Arne Stenlund till Rapidus.

Han och Masons vd Anna Feuk beskriver den tilltänkta branschorganisationen som en kvalitetsstämpel, samtidigt som det kan bli ett sätt att renodla uppdragen. I dag kan, enligt duon, samma interimschef kontaktas om samma uppdrag av flera olika förmedlare, eftersom de finns i flera olika arkiv och slutkunderna söker på flera håll samtidigt.

– Kunderna ska veta att om de arbetar med någon av oss så är vi seriösa. De har ofta bråttom och riskerar att bli förvirrade, eftersom interimschefer har blivit ett modeord. Människor lägger inte sina cv i bara vår databas utan ingår i olika nätverk – och har sina egna, säger Anna Feuk.

För Mason, som just tagits över av Anna Feuk och Per-Arne Stenlund, blev pandemin först en tvärnit. Sedan vände efterfrågan och nu har bolaget, som bytt namn från Mason Management till Mason Executive Interim, tagit in en ny partner i Stockholm och en i Malmö så de totalt är sju. Mason har också flyttat in i det anrika Börshuset i Malmö.

– Först blev det ganska tyst på telefonen så vi fick ringa kunderna medan de hade fullt upp med krishantering. När de kom till nästa skede så behövde de en interimlösning för att lösa kriserna, så konsekvensen av pandemin var att fler behövde ta in interimsledare, säger Anna Feuk.

Niclas Lindstrand

Precis innan coronapandemin bröt ut tog personalen över det Stockholmsbaserade företaget Mason, som förmedlar interimschefer, och flyttade huvudkontoret till Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.