fredag 19 april 2024

inloggad som

Nya värvningar hos Höganäs och Sedermera

Emma Lefdal lämnar sin tjänst som kommunikations- och marknadschef vid Sparbanken Syd i Ystad och börjar på Höganäs, en global producent av metallpulver åt tillverkningsindustrin med 2.400 anställda i 16 länder, ursprungligen grundat år 1797 för kolbrytning i Höganäs. Där blir hon marknadschef och chef för företagskommunikation vid huvudkontoret i orten Höganäs. Hon ska vara med och driva koncernens vidareutveckling, inte minst inom hållbarhetsområdet.

Samtidigt börjar BoMills tidigare vd Karin Wehlin på Malmöbaserade Sedermera Fondkommission, som ingår i Spotlight Group. Hon ska arbeta med börsnoteringar och kapitalanskaffningar för Sedemeras kunder.

– Det ska bli jättespännande att hjälpa andra bolag att växa. Efter att jag själv har jobbat i 15 år med att resa kapital och tagit tre bolag till IPO ska det bli jättekul att även se den andra sidan av processen, säger Karin Wehlin.

Hon är även bland annat styrelseordförande för Lundabaserade Innocentia, som utvecklat sensorbaserade matetiketter, samt styrelseledamot för Ansvarsfullt.se som erbjuder ett verktyg för hållbarhetsrapporter.

Elisabet Ottosson

Emma Lefdal lämnar sin tjänst som kommunikations- och marknadschef vid Sparbanken Syd i Ystad och börjar på Höganäs, en global […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.