tisdag 23 april 2024

inloggad som

BrainLits vd lämnar rodret

|  
|  

Niclas Olsson slutar som vd på BrainLit och lämnar över till medgrundaren Peter K. Andersson som blir tillförordnad i väntan på en långsiktig vd-rekrytering. 

– Det var dags för bolaget och för mig personligen att ta nästa steg. Vi har diskuterat det sedan i våras och jag tror det blir bäst för oss alla, framför allt för mig som aktieägare, säger Niclas Olsson. 

Bakgrunden till det ömsesidiga beslutet är de senaste årens breddning av BrainLits teknik. Från att vara inriktat på hälsa och välmående har bolaget i dag inlett en större expansion av teknikens tillämpningsområde. 

– Jag är van vid att arbeta inom health care och specifikt med ”road to market”-processer. Men bolaget är i dag förbi det stadiet. Från början ställde vi frågor om hur vi kan få ljus att öka människors välbefinnande, nu handlar det till exempel om hur vi får in tekniken i fordon. Vi behöver satsa på tekniska partnerskap och det är inte riktigt min grej att förhandla med globala byggbolag till exempel. Så nu behöver vi en person med en annan erfarenhetsbild, säger Niclas Olsson. 

Peter K Andersson, som tar över rodret, var BrainLits vd mellan 2015 och 2018. 

Emiliano Strauss

Niclas Olsson slutar som vd på BrainLit och lämnar över till medgrundaren Peter K. Andersson som blir tillförordnad i väntan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad