fredag 26 april 2024

inloggad som

Raging Pig lanserar hypnos mot kött

|  
|  

Malmöbaserade Raging Pig Company, som tar fram växtbaserad mat med bacon i fokus, släpper nu en hypnosterapi som ska få folk att sluta äta kött. Tre avsnitt släpps under namnet “Get off meat hypnosis” på Spotify. Medgrundaren Adam Mikkelsen är hoppfull inför lanseringen.

– Folk är i dag medvetna om varför vi bör äta mer växtbaserad kost, som köttindustrins enorma miljöpåverkan, ens egen hälsa och det faktum att kött kommer från djur som, om du frågar dem, hellre skulle ha fortsatt leva sina liv än att bli slaktade. Trots vetskapen om detta så kan det kännas på gränsen till omöjligt att ändra sitt beteende. Vi tror att det till stor del beror på att vi har lärt oss att kött är ett måste via såväl våra föräldrar som från marknadsföring och lobbying från köttindustrin, säger Adam Mikkelsen på Raging Pig.

“Get off Meat Hypnosis” är framtagen tillsammans med hypnosterapeuten Anna-Maj Velander och bygger på samma upplägg som brett använda hypnosprogram som hjälper individer att exempelvis sluta röka. Hypnosen ska hjälpa till att skapa en djupare kontakt med såväl djur som köttindustrin för att användaren ska hitta en inre motivation att förändra sina matvanor. Både Adam Mikkelsen och medgrundaren Eric Calderon har båda gått i hypnosterapi privat.

– Vi har upplevt väldigt goda resultat gällande alltifrån stresshantering till att förstå sig själv på ett djupare plan. I slutändan är det inte mycket mer avancerat än en guidad meditation, allt du behöver göra är att sluta ögonen och låta dig guidas, säger Adam Mikkelsen.

Raging Pig har nyligen släppt sin första produktlinje bestående av en vegansk baconkrydda i tre olika smaker på crowdfundingplattformen Kickstarter. Under sommaren kommer produkterna även att finnas tillgängliga hos diverse återförsäljare i Sverige och USA, samtidigt som bolaget färdigställer sin veganska bacon.

Julia Eriksson

Malmöbaserade Raging Pig Company, som tar fram växtbaserad mat med bacon i fokus, släpper nu en hypnosterapi som ska få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.