fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Hypergenes nya vd siktar på fler länder

|  
|  

Hypergene siktar på att etablera sig med nya kunder i ett tredje nordiskt land – efter Sverige och Norge – innan 2021 är över. Företagets nytillträdde vd Peter Andersson säger till Rapidus att ambitionen är att så småningom få en global marknad, men första steget är att etablera sig i antingen Danmark eller Finland.

– Nu har vi nått kritisk massa i Norge och växer starkt där med bra kunder och samarbeten. Det ser vi som en etablerad marknad, så härnäst siktar vi på Danmark eller Finland och håller på att lägga upp planerna. Vi har redan kunder på Åland och Danmark kan vi förstås sköta från Malmö, men inom de närmaste åren ska vi finnas i hela Norden, säger Peter Andersson.

På hemmamarknaden Sverige har Hypergene fått ett antal nya kunder under våren och precis tecknat avtal med energibolaget Jämtkraft om att implementera Hypergenes molnbaserade lösning som stöd för budget- och prognosprocesserna. Peter Andersson säger att flera andra energibolag är intresserade och att segmentet är en ny prioritet för Hypergene.

– Vi ska bli mer specifika med vilka segment vi jobbar med, som till exempel fastighetsbolag, tjänsteföretag, kommuner och just energisektorn. Det är en bransch i stark förändring och bolagen är väldigt konkurrensutsatta, så de måste säkerställa att de har rätt information. Därför ser vi ett väldigt stort intresse från energibolagen, både i Sverige och Norge säger han.

Peter Andersson tillträdde som vd för Hypergene vid årsskiftet och efterträdde då Per Hidenius som varit företagets vd i 16 år. Närmast kom Peter Andersson från det Boeing-ägda mjukvaruföretaget Jeppesen, där han var vd för det svenska bolaget och ansvarig för ett globalt affärsområde.

– Det har varit väldigt spännande att komma in som ny och bilda mig en egen uppfattning. Vi ska fortsätta på samma väg som vi är på, men jobba med mer fokus så vi blir ännu vassare på beslutsstöd och kan växa med nya och befintliga kunder. Ett stort fokus för att växa vidare i Sverige är att hålla hög fart i rekryteringen. Vår ambition för tillväxten är att ligga på dubbelsiffriga procenttal, det känns fullt rimligt, säger Peter Andersson.

Hypergene har i dag knappt 160 anställda och omsatte 2019 drygt 200 miljoner kronor.

Niclas Lindstrand

Hypergene siktar på att etablera sig med nya kunder i ett tredje nordiskt land – efter Sverige och Norge – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

    2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.