onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Hypergenes nya vd siktar på fler länder

|  
|  

Hypergene siktar på att etablera sig med nya kunder i ett tredje nordiskt land – efter Sverige och Norge – innan 2021 är över. Företagets nytillträdde vd Peter Andersson säger till Rapidus att ambitionen är att så småningom få en global marknad, men första steget är att etablera sig i antingen Danmark eller Finland.

– Nu har vi nått kritisk massa i Norge och växer starkt där med bra kunder och samarbeten. Det ser vi som en etablerad marknad, så härnäst siktar vi på Danmark eller Finland och håller på att lägga upp planerna. Vi har redan kunder på Åland och Danmark kan vi förstås sköta från Malmö, men inom de närmaste åren ska vi finnas i hela Norden, säger Peter Andersson.

På hemmamarknaden Sverige har Hypergene fått ett antal nya kunder under våren och precis tecknat avtal med energibolaget Jämtkraft om att implementera Hypergenes molnbaserade lösning som stöd för budget- och prognosprocesserna. Peter Andersson säger att flera andra energibolag är intresserade och att segmentet är en ny prioritet för Hypergene.

– Vi ska bli mer specifika med vilka segment vi jobbar med, som till exempel fastighetsbolag, tjänsteföretag, kommuner och just energisektorn. Det är en bransch i stark förändring och bolagen är väldigt konkurrensutsatta, så de måste säkerställa att de har rätt information. Därför ser vi ett väldigt stort intresse från energibolagen, både i Sverige och Norge säger han.

Peter Andersson tillträdde som vd för Hypergene vid årsskiftet och efterträdde då Per Hidenius som varit företagets vd i 16 år. Närmast kom Peter Andersson från det Boeing-ägda mjukvaruföretaget Jeppesen, där han var vd för det svenska bolaget och ansvarig för ett globalt affärsområde.

– Det har varit väldigt spännande att komma in som ny och bilda mig en egen uppfattning. Vi ska fortsätta på samma väg som vi är på, men jobba med mer fokus så vi blir ännu vassare på beslutsstöd och kan växa med nya och befintliga kunder. Ett stort fokus för att växa vidare i Sverige är att hålla hög fart i rekryteringen. Vår ambition för tillväxten är att ligga på dubbelsiffriga procenttal, det känns fullt rimligt, säger Peter Andersson.

Hypergene har i dag knappt 160 anställda och omsatte 2019 drygt 200 miljoner kronor.

Niclas Lindstrand

Hypergene siktar på att etablera sig med nya kunder i ett tredje nordiskt land – efter Sverige och Norge – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

  I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

 • Skånska startups till final i Stockholm

  För flitiga Rapidusläsare var det kända bolag som på tisdagen utsågs till finalister i SEB:s företagsutmärkelse Next Awards. Gurkförpackningar, hampa och insatser mot kriminalitet är de verksamheter från region syd som går till final i Stockholm i höst.

 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Kassorna tryter för skånska bolag

  Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.