fredag 29 mars 2024

inloggad som

Näringslivsveteranen tar över i Curando

|  
|  

Näringslivsveteranen Semmy Rülf tar över som ordförande i börsnoterade Curando Nordic efter grundaren och huvudägaren Lars Lidgren. Det föreslår valberedningen för Curando, som är en spinoff från Safeture. Semmy Rülf är även ordförande för Safeture och har suttit ett år i Curandos styrelse.

– Eftersom bolaget fanns i samma lokaler i Lund som Safeture så har jag följt det från sidan och träffat folk som varit involverade i Curando. Min tanke när jag gick in i styrelsen var inte att bli ordförande utan att använda min bakgrund för att jaga pengar och hjälpa till med strategin, säger Semmy Rülf till Rapidus.

Samtidigt som han tog plats i Curandos styrelse rekryterades Johan Tinnerholm, med lång bakgrund i just Safeture, som ny vd. I slutet av förra året tog Curando in 13 miljoner kronor i en nyemission och Semmy Rülf säger att det pågått ett arbete med att renodla företagets verksamhet till att fokusera på den digitala plattformen för företagshälsa.

– Bolaget var lite spretigt men nu ska vi växa och få fart på försäljningen. Samtidigt har vi ögonen öppna för eventuella förvärv, bara för någon vecka sedan köpte vi ett mindre bolag. Under tiden fyller vi på vår plattform med innehåll och har många projekt på gång för att driva upp tillväxten, säger Semmy Rülf.

Niclas Lindstrand

Näringslivsveteranen Semmy Rülf tar över som ordförande i börsnoterade Curando Nordic efter grundaren och huvudägaren Lars Lidgren. Det föreslår valberedningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]