måndag 15 april 2024

inloggad som

Näringslivsveteranen tar över i Curando

|  
|  

Näringslivsveteranen Semmy Rülf tar över som ordförande i börsnoterade Curando Nordic efter grundaren och huvudägaren Lars Lidgren. Det föreslår valberedningen för Curando, som är en spinoff från Safeture. Semmy Rülf är även ordförande för Safeture och har suttit ett år i Curandos styrelse.

– Eftersom bolaget fanns i samma lokaler i Lund som Safeture så har jag följt det från sidan och träffat folk som varit involverade i Curando. Min tanke när jag gick in i styrelsen var inte att bli ordförande utan att använda min bakgrund för att jaga pengar och hjälpa till med strategin, säger Semmy Rülf till Rapidus.

Samtidigt som han tog plats i Curandos styrelse rekryterades Johan Tinnerholm, med lång bakgrund i just Safeture, som ny vd. I slutet av förra året tog Curando in 13 miljoner kronor i en nyemission och Semmy Rülf säger att det pågått ett arbete med att renodla företagets verksamhet till att fokusera på den digitala plattformen för företagshälsa.

– Bolaget var lite spretigt men nu ska vi växa och få fart på försäljningen. Samtidigt har vi ögonen öppna för eventuella förvärv, bara för någon vecka sedan köpte vi ett mindre bolag. Under tiden fyller vi på vår plattform med innehåll och har många projekt på gång för att driva upp tillväxten, säger Semmy Rülf.

Niclas Lindstrand

Näringslivsveteranen Semmy Rülf tar över som ordförande i börsnoterade Curando Nordic efter grundaren och huvudägaren Lars Lidgren. Det föreslår valberedningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.