fredag 9 juni 2023

inloggad som

Tre frågor till Årets Friskt Vågat…

|  
|  

…Patricia Dianda, som mitt under brinnande corona expanderade sitt företag Flavor-Boss Trich, som gör afro-karibisk mat som säljs från hennes food truck, på events och via catering. I november tog hon över ett kök i Sofielund och satte igång en utvidgad cateringverksamhet. Förra veckan tilldelades Patricia Dianda Årets Friskt Vågat av Rapidus för sin starka insats och för sitt mod att gå sin egen väg. Se filmen här!

Hur startade Flavor Boss?

–  Det var efter en ”brainstorming-session” under en middag med en vän när jag nyligen tagit mig ur en djup deprission. Jag hade förlorat mitt första barn och blivit förälder till mitt andra och kände att det var dags att vända allt det dåliga till något bra. Jag har alltid lagat mycket mat och tagit hand om vänners olika arrangemang så där någonstans föddes idén. Det började som en hobbyverksamhet där jag lagade mat hemma, gjorde en facebook-grupp och bjöd in bekanta för att hämta matlådor. Ordet spred sig och förfrågningar började rulla in.

Mitt under corona bestämde du dig för att expandera. Vad gjorde att du vågade?

– Vid första stadiet av corona kände jag mig besegrad. Jag hade suttit ett år och planerat i detalj hur mitt 2020 skulle se ut med festivalturnér, caterings och olika företagsarrangemang, samt en expandering av min verksamhet med min foodtruck. Men så plötsligt kom pandemin. Jag bestämde ändå för att gå på känslan och se möjligheterna istället. På den vägen hittade jag styrka och min överlevnadsinstinkt kickade in, jag hade jobbat för hårt för att låta något stoppa mig.

Vad planerar du framöver?

– Mina planer framåt är just nu att avvakta pandemin lite till och köra på med det jag kan, vilket är mina färdigrätter, catering och coronaanpassade samlingar som jag arbetat fram. Jag är förberedd på en öppning av restriktionerna och ser fram emot att liva upp ställen med mitt afro-karibiska koncept i sommar, om tiderna tillåter det.

Julia Eriksson

…Patricia Dianda, som mitt under brinnande corona expanderade sitt företag Flavor-Boss Trich, som gör afro-karibisk mat som säljs från hennes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl