onsdag 23 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Skarpt läge för influencertjänst 

|  
|  

Malmöbolaget GoldenGlow går in i skarpt läge när Mysocials premiumtjänst lanseras om ett par veckor. Nu är det dags att konvertera de företag och tusentals influencers som hittills anslutit sig till tjänsten. 

Mysocials influencers, eller kreatörer som grundaren – och en av Rapidus 34or – Mustafa Alfredji kallar dem, skapar medieinnehåll som totalt har 1,8 miljarder visningar i månaden. Han säger att det är mer än dubbelt så mycket än vad hans två nordiska konkurrenter Splay One och United Screens kan generera tillsammans. Men målet är att klå världens största nätverk för influencers som totalt har 36 miljarder visningar i månaden. 

– Vårt fokus är på kreatörerna och att göra en tjänst där de kan nätverka med likasinnade och hitta företag som de skulle kunna samarbeta med. Tjänsten är anpassad efter deras behov och jag tror det är därför gratisversionen växt rejält med bara en liten marknadsföringsbudget. De flesta som jobbar med influencer marketing fungerar som mellanhand och tar 20 procent av arvodet vid reklamavtal, vi tar ingenting, säger Mustafa Alfredji.  

Premiumtjänsten ska rikta sig till både influencers och företag som vill använda influencer marketing. Den ska bland annat ge företag tillgång till mer avancerade sökfunktioner för att hitta rätt influencer för rätt marknadssegment. Influencer-användarna ges också tillgång till funktioner som kan hjälpa dem att tjäna mer pengar och växa i sina kanaler. 

– Vi är övertygade om att det finns en stor betalningsvilja bland kreatörerna. De kan snabbt tjäna tillbaka abonnemangskostnaderna, bland annat genom en tilläggstjänst som gör att Youtube-videos öppnas direkt i appen så man får betydligt högre reklamintäkter på sina klipp i andra medier, säger Mustafa Alfredji. 

Emiliano Strauss

Malmöbolaget GoldenGlow går in i skarpt läge när Mysocials premiumtjänst lanseras om ett par veckor. Nu är det dags att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Vägen från kris till tillväxt

    E-handelsjätten BHG Group visar tillväxt igen efter tio kvartal av fall. Rapidus har träffat vd Gustaf Öhrn som berättar hur han styrt bolaget genom ett omfattande stålbad – och hur koncernen nu ska växla upp.

  • Cantargia i superaffär – med bismak

    Läkemedelsbolaget Cantargia i Lund säljer ett forskningsprogram till japaner och kan som mest få in mer än 6 miljarder kronor på affären. Samtidigt kom resultat från bolagets toppkandidat som var en besvikelse.

  • Zaplox i knipa

    Låsbolaget Zaplox tappade sin vd Tess Mattisson i våras då hon gick till kunden Assa Abloy. ”Hårt slag” sade styrelsen då. Nu upprättar bolaget kontrollbalansräkning.

  • AAK och Mildef vinnare bland skånska rapporterna

    ,
    Det verkar räcka med att inte backa alltför mycket för att göra aktiemarknaden glad. Trots att de flesta rapporter visade upp obefintlig eller negativ tillväxt togs de emot ganska väl på börsen. Men ett bolag har det riktigt kämpigt.


  • Qvickly startar om med ny vd – igen

    Turbulensen i betaljätten Klarna har öppnat upp för mindre aktörer. Malmöbaserade Qvickly är en av dessa. – Vi har tagit en del business inom e-handel det senaste halvåret, säger nytillträdde vd:n Malin Jonsson Skogman. 

  • Avionero skänker tio procent – vill att resejättarna gör samma sak

    Efter nedmonteringen av USAID utmanar Avionero resebranschen att donera mer till välgörenhet. — Marginalerna i branschen är så pass bra, säger vd Lars Kristensson.

  • Techprofil går in i Ifrågasätt

    Lunda-startupen Ifrågasätt Media får i samband med en kapitalrunda in välkända namn i ägarskaran, en Saas-veteran och ett kvinnligt nätverk. – Vi får in en ägare som vet hur man skalar upp, säger vd Gustav Hjärne.

  • ”Innan du anställer – kolla först om AI kan göra jobbet”

    På Malmöföretaget Getaccept har vd Samir Smajic satt upp tydliga riktlinjer för att öka AI-användningen. Han vill se fler chefer göra likadant.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.

  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.