tisdag 23 april 2024

inloggad som

Mitt Liv värvar finansprofiler

|  
|  ,

Mitt Liv hjälper organisationer och företag med inkludering och mångfald. Nu har de rekryterat Kristofer Eklundh, som axlar en ny roll som affärsutvecklare, och Edita Kovacevic som gått in i rollen som regionchef i Skåne. Samtidigt planerar bolaget att expandera i Skåne.

Kristofer Eklundh har femton års erfarenhet från finansbranschen, bland annat från Danske Bank, SEB, Goldman Sachs och JP Morgan, och tar nu alltså klivet över till att jobba med socialt entreprenörskap.

– Jag har haft en ihållande känsla att jag borde kunna göra mer för andra och bidra med något. Mitt Liv skapar förändring på riktigt med att göra arbetsmarknaden mer inkluderande. Här kan jag använda mig av min tidigare erfarenhet från finansbranschen och från stora globala banker med att stötta upp säljprocesser och skala upp verksamheten, säger Kristofer Eklund till Rapidus.

Han går från att jobba i organisationer med tusentals anställda till en verksamhet som har cirka tio anställda, vilket han beskriver som en känsla av att arbeta i en startup med närhet till beslutsfattande. Att bolaget arbetar med inkluderingsfrågor gör att de anställda bär på ett stort engagemang.

– Det gör att det blir en engagerad atmosfär och kultur. Vi är en av Sveriges största konsulter när det kommer till mångfald och inkludering, trots det är det relativt få som vet om oss. Fler och fler företagsledare, styrelser och ägare börjar förstå vikten av inkludering och mångfald, och vi är en av få som kan erbjuda våra kunder hjälp kring alla aspekter. Jag vill därför bidra med att växla upp och få oss att att växa.

Mitt Liv arbetar strategiskt med inkluderingsmetoder för företag när det kommer till rekryteringsprocesser och utbildning. De erbjuder också mentorprogrammet ”Mitt Livs Chans” för akademiker med utländsk bakgrund, för att skapa förutsättningar för ett kvalificerat jobb.

Edita Kovacevic som går in som regionchef i Skåne har en lång erfarenhet av strategi, ledarskap, hållbarhet och affärs- och verksamhetsutveckling från olika chefsbefattningar både från finans- och IT-branschen. Hon kommer närmast från rollen som operativ chef på Munkeby Systems och har sedan tidigare lång erfarenhet från Forex.

– Vi vill kroka arm med samarbetspartners och på ett positivt och nyfiket sätt hjälpa organisationer att lyfta inkludering och mångfald högre upp på agendan. Vi ska skapa en medvetenhet och affärsnytta kring frågan i Skåne. Vår viktigaste uppgift är att bidra med vår kompetens och komplettera företagen så att vi tillsammans blir en stark kraft som driver förändring, säger Edita Kovacevic.

Just nu jobbar Mitt Liv på att stärka upp verksamheten i Skåne.

– I Skåne finns en fantastisk potential och attraktion där vi just nu siktar på att expandera och fortsätta bygga vårt starka nätverk av samarbetspartners, säger hon.

Julia Eriksson

Mitt Liv hjälper organisationer och företag med inkludering och mångfald. Nu har de rekryterat Kristofer Eklundh, som axlar en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad