söndag 19 maj 2024

inloggad som

… och öppnar för nya partnerskap

|  
|  ,

Earins omtag har finansierats av Bluetooth-pionjären Örjan Johansson som bland annat varit Hövdings styrelseordförande. Hans bolag Bluewise Fund är i dag Earins huvudägare.

– Det är ett otroligt kompetent team i världsklass. De var först i världen med trådlösa in-ear-lurar och nu är de först i världen med lansera tredje generationen. Inte ens Apple har kommit så långt. Och det är fantastiskt att lyckats ta fram hörlurar som är hälften så stora och hälften så tunga som konkurrenterna som ändå inte är i närheten ljudmässigt, säger Örjan Johansson till Rapidus.

– Vi är alla ett gäng tekniknördar, ingenjörer från Sony Ericsson och Nokia bland annat. Hela teamet sitter i Malmö utom vår antenn-ingenjör som utgår från USA, säger Johan Lembre.

Båda uppger att bolaget inte behöver nytt kapital i nuläget. De har pengar att satsa på marknadsföring och massproducenten i Kina är redo att skala upp efter behov. Men de är öppna för förslag om rätt erbjudande kommer som kan ta bolaget till nya nivåer.

– Om vi fortsätter få lika god press som hittills så kommer många erbjudanden följa. Jag har inte bråttom att sälja, framtiden ser ju väldigt trevlig ut. Men lilla jag är kanske en sämre ägare än ett stort kompletterande varumärke. Så det kan väl hända om det kommer en större spelare som vill ha en ny produkt till portföljen, att jag gör en exit, men det är inget jag strävar efter nu, säger Örjan Johansson.

Emiliano Strauss

Earins omtag har finansierats av Bluetooth-pionjären Örjan Johansson som bland annat varit Hövdings styrelseordförande. Hans bolag Bluewise Fund är i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]