lördag 4 maj 2024

inloggad som

Matsmart börjar sälja Heja Havre

|  
|  

Helsingborgsföretaget Heja Havre har tecknat ett avtal med nätbutiken Matsmart. Försäljningen av deras snabbfixade havregrynsgröt i portionsförpackning förväntas komma igång nu i vår.

– Matsmart delar våra värderingar om hållbarhet. Det är en kedja som finns i hela landet så det ger oss en möjlighet att komma ut på en betydligt större marknad, säger Heja Havres vd Maja Szokolay.

Heja Havres snabbgröt lanserades förra året då Maja Szokolay, Stella Heffler och Agnes Wallin – tidigare klasskamrater vid ProCivitas i Helsingborg – bestämde sig för att sadla om från UF-företagare till entreprenörer. I år satsar trion på att utöka produktionskedjan och göra den mer storskalig, berättar Maja Szokolay.

– Vi kommer att satsa på en mer maskininriktad produktion. Samtidigt lanserar vi en ny hemsida där vi utvecklar vårt e-handelskoncept, säger hon.

I dag sker försäljningen av Heja Havres produkter främst till företagskunder. Avtalet med Matsmart är Helsingsborgsentreprenörernas första stororder.

– Vi kommer att utvärdera våra produkter och undersöka vad kunderna tycker om oss. Just nu riktar vi in oss på mellanmålsmarknaden och tittar på om vi i framtiden kan lansera en lunchprodukt, säger Maja Szokolay.

Förra året utnämndes Heja Havre till Årets UF-företag i Skåne.

Sara Nkwe Assarsson

Helsingborgsföretaget Heja Havre har tecknat ett avtal med nätbutiken Matsmart. Försäljningen av deras snabbfixade havregrynsgröt i portionsförpackning förväntas komma igång […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.