söndag 24 november 2024

inloggad som

Pharmiva siktar på börsen

|  
|  

Kvinnohälsobolaget Pharmiva i Lund har nyligen tagit in drygt elva miljoner kronor. Pengarna ska användas till att fortsätta bygga organisationen, förbereda marknaden och starta en klinisk studie av bolagets produkt inom vaginal hälsa: en antibiotikafri behandling mot bakteriell vaginos. Planen är också att bolaget går till börsen i april nästa år och för att nå detta behövs ytterligare finansiering. Det uppger bolagets vd Christina Östberg Lloyd för Rapidus.

 – Det var fullt fokus och att accelerera som gällde från dag ett när jag kom in i företaget för drygt två månader sedan. Det visade sig vara rätt prio och det känns väldigt bra att vi lyckades fylla investeringsrundan på några veckor, säger hon.

Produkten som är tänkt att bota bakteriell vaginos och redan är CE-märkt ska ingå i en klinisk studie som startar nästa år. Ungefär 30 procent av kvinnor i fertil ålder världen över drabbas av denna underlivsinfektion som ger besvärande symtom. Dessutom ökar risken för könssjukdomar, missfall och för tidig födsel hos gravida. I dag behandlas oftast bakteriell vaginos med antibiotika, men Pharmivas produkt är helt fri från det.

– När den kliniska studien är i hamn är vi redo för lansering, säger Christina Östberg Lloyd.

Pharmiva har nu tagit in totalt 60 miljoner kronor från externa investerare under de senaste fem åren, enligt Christina Östberg Lloyd. Hon uppger att bolaget har drygt 60 aktieägare.

Elisabet Ottosson

Kvinnohälsobolaget Pharmiva i Lund har nyligen tagit in drygt elva miljoner kronor. Pengarna ska användas till att fortsätta bygga organisationen, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Cyxone i trubbel

    I våras återkom Astra Zeneca-veteranen Kjell Stenberg som vd för det Malmöbaserade bioteknikföretaget Cyxone. Nu ställer ett betalningskrav till rejäla problem för företaget.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • All time high för EQL Pharma

    EQL Pharma i Lund har kunnat se sin aktie stiga med nästan 140 procent det senaste året och aktien har de senaste dagarna noterat nya all time high flera dagar i rad. Vd Axel Schörling har en teori om varför.

  • Stormen tilltar kring Novo Nordisk

    Det är inte bara i Sverige det stormar kring Novor Nordisks diabetesläkemedel Ozempic. I en utfrågning i den amerikanska senaten, ledd av Bernie Sanders, tvingas vd Lars Fruergaard Jørgensen lova att titta på en prissänkning.

  • Nya pengar till Iconovo

    Iconovo i Lund, som utvecklar inhalatorer, backas upp av ledning och huvudägare när det är dags att fylla på kassan. En namnkunnig huvudägare som seglat upp garanterar hela rasket.

  • Genovis får skjuts av storbank

    Sedan i tisdags har Lundabolaget Genovis aktie stigit med 20 procent efter en längre tids utförslöpa. Orsak: SEB Equities inleder bevakning av bolaget och rekommenderar köp. Vd Fredrik Olsson ser flera fördelar med att bankerna följer bolaget.

  • Active Biotech sätter stort hopp till utlicensiering

    Active Biotech i Lund planerar att resa 35 miljoner kronor i en företrädesemission. Trots att vd Helén Tuvesson säger sig ha varit transparent med kapitalbehovet störtdök aktien 25 procent på måndagen som svar på pressmeddelandet. 

  • Bonesupport – ”Vi är bara i början”

    Bonesupport, Skånes snabbast växande uppstartsbolag, går från klarhet till klarhet och försäljningen i USA rusar. Samtidigt förbereder bolaget nya behandlingsområden och nya marknader. Rapidus har intervjuat vd Emil Billbäck.

  • Nya rön kan ge Cantargia medvind

    Lägre kostnader och nya vetenskapliga rön gör att Cantargias vd Göran Forsberg ser optimistiskt på framtiden. Ett av Lunds största life science-bolag gör framsteg i sin pipeline. Det framgår av bolagets kvartalsrapport.

  • Tufft kvartal för Genovis

    Det senaste kvartalet gick lite sämre för bioteknikbolaget Genovis i Lund efter ett antal framgångsrika år. Ränteläget i USA och Europa har lett till minskad försäljning av bolagets produkter till små och medelstora bolag som är beroende av riskkapital.