tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Pharmiva siktar på börsen

|  
|  

Kvinnohälsobolaget Pharmiva i Lund har nyligen tagit in drygt elva miljoner kronor. Pengarna ska användas till att fortsätta bygga organisationen, förbereda marknaden och starta en klinisk studie av bolagets produkt inom vaginal hälsa: en antibiotikafri behandling mot bakteriell vaginos. Planen är också att bolaget går till börsen i april nästa år och för att nå detta behövs ytterligare finansiering. Det uppger bolagets vd Christina Östberg Lloyd för Rapidus.

 – Det var fullt fokus och att accelerera som gällde från dag ett när jag kom in i företaget för drygt två månader sedan. Det visade sig vara rätt prio och det känns väldigt bra att vi lyckades fylla investeringsrundan på några veckor, säger hon.

Produkten som är tänkt att bota bakteriell vaginos och redan är CE-märkt ska ingå i en klinisk studie som startar nästa år. Ungefär 30 procent av kvinnor i fertil ålder världen över drabbas av denna underlivsinfektion som ger besvärande symtom. Dessutom ökar risken för könssjukdomar, missfall och för tidig födsel hos gravida. I dag behandlas oftast bakteriell vaginos med antibiotika, men Pharmivas produkt är helt fri från det.

– När den kliniska studien är i hamn är vi redo för lansering, säger Christina Östberg Lloyd.

Pharmiva har nu tagit in totalt 60 miljoner kronor från externa investerare under de senaste fem åren, enligt Christina Östberg Lloyd. Hon uppger att bolaget har drygt 60 aktieägare.

Elisabet Ottosson

Kvinnohälsobolaget Pharmiva i Lund har nyligen tagit in drygt elva miljoner kronor. Pengarna ska användas till att fortsätta bygga organisationen, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad