torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Studion bakom 007-spel växer i Malmö

|  
|  

Den danska spelstudion IO interactive öppnade sitt andra kontor i Malmö förra året. Nu expanderar bolaget snabbt, framför allt på sitt nyaste kontor. Malmö anses nämligen vara en av världens bästa platser för spelutveckling, enligt bolaget.

– Du kan inte gå utanför dörren i Malmö utan att stöta på en spelutvecklare, säger Sandra Smedegaard Mondahl, ansvarig för Malmöavdelningen på IO interactive, när hon lovordar Malmö som en viktig spelhubb.

I januari släpper IO interactive sitt senaste spel “Hitman 3” och i nuläget rekryterar studion för fullt, 28 nya tjänster väntar på att fyllas. Malmöavdelningen har växt mest och den trenden är planerad att fortsätta.

– Vårt fokus kommer att vara att expandera i Malmö, säger hon.

Men konkurrensen om talangerna är stenhård då Malmö har flera studios som etablerat sig här, enligt Sandra Smedegaard Mondahl som själv värvades till bolaget från Massive Ubisoft för ett år sedan. Sammanlagt jobbar i nuläget 160 personer på spelstudion.

I slutet av förra veckan offentliggjordes ett samarbete mellan IO Interactive och filmbolaget MGM om att utveckla ett nytt James Bond-spel. Arbetstiteln är “Project 007” och spelet ska gå ut på att som en ung James Bond få sin 00-titel som betyder “med rätt att döda”.

Mette Carlbom

Den danska spelstudion IO interactive öppnade sitt andra kontor i Malmö förra året. Nu expanderar bolaget snabbt, framför allt på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad