söndag 30 mars 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Pandemin sätter fart på Spiideos tillväxt

|  
|  

Malmöföretaget Spiideo tar in 30 miljoner kronor, huvudsakligen från existerande delägare som LMK, Roosgruppen, Måns Hultmans bolag Tassaka Invest och styrelseordföranden Örjan Johansson. Den sistnämnde säger till Rapidus att försäljningen fått fart under coronapandemin och att bolaget ska använda pengarna för fortsatt tillväxt.

– Det går framåt väldigt fort, vi finns på nästan tusen arenor nu och skulle kunna sluta investera för att leva väl på det vi har. Men vi vill att bolaget ska fortsätta expandera, säger Örjan Johansson.

Spiideos mjukvara styr automatiskt kameror som spelar in matcher eller träningar åt idrottslag och även hanterar delning och lagring av klippen. Under pandemin har bland annat flera NBA-lag börjat använda Spiideos tjänster.

Tidigare i år lanserades Spiideo Play för att streama matcher, som ett komplement till den tidigare tjänsten Spiideo Perform som är till för att klubbarna själva ska kunna analysera spelet i detalj.

– De kompletterar varandra väldigt väl. Mindre klubbar vill både analysera sitt spel och kunna sända sina matcher, särskilt nu när det inte finns någon publik. Stora klubbar har redan sålt tv-rättigheterna, men vill kunna sända sina ungdomslag. Nu säljer vi i nästan 40 länder tack vare att vi använder Amazons globala molntjänst och Axis kameror som distribueras överallt, säger Örjan Johansson.

2019 omsatte Spiideo drygt 27 miljoner och gjorde en förlust på 18,2 miljoner. Örjan Johansson säger att målsättningen är att dubbla omsättningen varje år, men vill inte lämna någon prognos på när företaget kan gå med vinst.

– Så länge vi har en extrem tillväxt så vill vi anställa säljare, investera i marknadsföring och öka omsättningen. Vi tänker inte kortsiktigt på vinst utan på att det finns det en jättemarknad för oss, säger han.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Spiideo tar in 30 miljoner kronor, huvudsakligen från existerande delägare som LMK, Roosgruppen, Måns Hultmans bolag Tassaka Invest och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.

  • Refined raffinerar marginalen

    IT-bolaget Refined i Malmö är något så ovanligt som ett scaleup-bolag som står på egna fötter med vinst. Medgrundaren Emil Sjödin lägger ett 2024 bakom sig med höjd marginal.