fredag 23 februari 2024

inloggad som

Skånskt mattespel gör succé på Kickstarter

Efter bara ett par dagar hade Akribian, före detta Scientific EdTech, klarat den lilla privata finansieringskampanjen de startat på Kickstarter. Mer än pengarna är de anmälda testspelarna värda för bolaget.

– Vi har redan börjat få feedback från testanvändarna som kommer att hjälpa oss med branding bland annat. Några barn har dessutom testat spelet och första banan som handlar om likhetstecknet. Om ungefär en fjärdedel av barnen kunde frågorna om det innan de spelat, klarade alla barn frågorna efter de spelat, säger psykologen Martin Hassler Hallstedt, vars KBT-forskning spelet bygger på.

En insats på Kickstarter ger finansiärerna en årsprenumeration på spelet som nu är lanserat i en beta-version. Med en något större satsning kunde man dessutom få vara med och namnge karaktärerna i spelet, men de abonnemangen sålde slut direkt. En av dem som hann med är Lunds universitets innovationschef Linus Wiebe.

– Det är ett väldigt roligt projekt. Jag tänkte på mina döttrar och ville döpa en karaktär efter dem, med en kombination av deras namn, säger han.

I takt med att Akribian får in feedback om spelet ska det justeras inför den planerade breda lanseringen, som kommer ske i Sverige och Storbritannien i början av nästa år.

Emiliano Strauss

Efter bara ett par dagar hade Akribian, före detta Scientific EdTech, klarat den lilla privata finansieringskampanjen de startat på Kickstarter. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.