lördag 17 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

…och har fått sin första kund

|  
|  

WordDiagnostics har inte bara rekryterat en vd utan också byggt om sin teknik, fått den CE-märkt, flyttat från Ideon i Lund till Minc i Malmö – och fått sin första privata klinik som använder tekniken.

– Vi riktar oss initialt mot privata kliniker som identifierat samma problem som vi ser: att när människor tagit det svåra steget att söka hjälp så möts de av långa väntetider. Att diagnostisera psykisk ohälsa är inte som att avgöra om ett ben är brutet eller inte, det är en mycket mer komplicerad och tidskrävande process, säger Tomas de Souza.

Med tekniken igång på den första kliniken väntar ytterligare sex som anmält sig till en försöksperiod på en månad. Tekniken kan då användas antingen för alla patienter och anställda eller för ett stickprov.

– Vi håller oss nära klinikerna under testperioderna. De får ett fullt fungerande CE-märkt verktyg och deras feedback kan hjälpa oss att utveckla nya funktioner och annan produktutveckling som de efterfrågar, säger Tomas de Souza.

Nu anställs egna utvecklare i stället för att hyra in extern personal, sedan behövs mer pengar. Åtminstone tre miljoner kronor krävs för att kunna nå ett 20-tal svenska kliniker – och därefter sikta utomlands.

– Att vi behöver mer kapital är tydligt, hur mycket vi tar in avgör hur snabbt vi kan växa. Vi har internationella ambitioner, verktyget kan ganska enkelt översättas till andra språk. I första hand söker vi lokala affärsänglar och en av våra tidiga investerare, LU Holding, ska öka sin investering. Men vi har även intressenter av större slag som skulle göra att vi kan öka mer, säger Tomas de Souza.

Niclas Lindstrand

WordDiagnostics har inte bara rekryterat en vd utan också byggt om sin teknik, fått den CE-märkt, flyttat från Ideon i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Det råder investeringsstopp i life science”

    Svenska entreprenörer inom life science är för dåliga på att pitcha. Danskarna är mycket bättre. Det sa två föredragshållare på torsdagen vid ett stort seminarium i Lund. Här följer fler misstag som bolagen gör.

  • Stark rapport – men aktien faller

    Skånska läkemedelsjätten Camurus ser ut att göra allt rätt och levererar en rapport över förväntningarna. Under årets första kvartal tredubblar Lundabolaget rörelseresultatet och såväl intäkter som vinst ökar. Trots det faller aktien på börsen. – Det beror nog på Brixadi-utvecklingen, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Medvasc stänger runda – öppnar en ny

    Medicinteknikbolaget Medvasc stängde nyligen en finansieringsrunda i förtid, bara för att genast öppna en ny. Vd Cathrin Johansson förklarar varför, och hur mycket mer som behövs.


  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.

  • ANNONS Innehåll från EKN

    Svenska väskorna rymmer ett helt reningsverk

    Ett nyutvecklat, svenskt vattenreningssystem som ryms i två väskor kan rena upp till 20 000 liter kontaminerat vatten per dag – och drar inte mer energi än en hårtork. Perfekt vid kriser. Under 2025 planerar skånska Hydro Vessel att bli dubbelt så många.

  • Bonesupport tyngs av stark krona

    Bonesupport rivstartar 2025 med en rejäl tillväxt i framför allt USA. Men negativa valutaeffekter och ökade kostnader håller nere resultatet i det hyllade bencementbolaget från Lund.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.

  • …men desto bättre gick det för Avidicare

    Luftreningsföretaget Avidicare från Lund har fyllt på kassan. Bolaget fortsätter nu sin internationella expansionsresa och hoppas på att nå lönsamhet inom två år.

  • Slutet är kommet för Lundabolaget

    Först var det Tendo, sedan Wnt Research. Nu avvecklas ytterligare ett noterat skånskt life science-bolag som blir uppköpt via ett omvänt förvärv där de enda tillgångarna är en börsplats och en samling aktieägare.

  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.