fredag 3 maj 2024

inloggad som

…och har fått sin första kund

|  
|  

WordDiagnostics har inte bara rekryterat en vd utan också byggt om sin teknik, fått den CE-märkt, flyttat från Ideon i Lund till Minc i Malmö – och fått sin första privata klinik som använder tekniken.

– Vi riktar oss initialt mot privata kliniker som identifierat samma problem som vi ser: att när människor tagit det svåra steget att söka hjälp så möts de av långa väntetider. Att diagnostisera psykisk ohälsa är inte som att avgöra om ett ben är brutet eller inte, det är en mycket mer komplicerad och tidskrävande process, säger Tomas de Souza.

Med tekniken igång på den första kliniken väntar ytterligare sex som anmält sig till en försöksperiod på en månad. Tekniken kan då användas antingen för alla patienter och anställda eller för ett stickprov.

– Vi håller oss nära klinikerna under testperioderna. De får ett fullt fungerande CE-märkt verktyg och deras feedback kan hjälpa oss att utveckla nya funktioner och annan produktutveckling som de efterfrågar, säger Tomas de Souza.

Nu anställs egna utvecklare i stället för att hyra in extern personal, sedan behövs mer pengar. Åtminstone tre miljoner kronor krävs för att kunna nå ett 20-tal svenska kliniker – och därefter sikta utomlands.

– Att vi behöver mer kapital är tydligt, hur mycket vi tar in avgör hur snabbt vi kan växa. Vi har internationella ambitioner, verktyget kan ganska enkelt översättas till andra språk. I första hand söker vi lokala affärsänglar och en av våra tidiga investerare, LU Holding, ska öka sin investering. Men vi har även intressenter av större slag som skulle göra att vi kan öka mer, säger Tomas de Souza.

Niclas Lindstrand

WordDiagnostics har inte bara rekryterat en vd utan också byggt om sin teknik, fått den CE-märkt, flyttat från Ideon i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.