tisdag 18 juni 2024

inloggad som

…och har fått sin första kund

|  
|  

WordDiagnostics har inte bara rekryterat en vd utan också byggt om sin teknik, fått den CE-märkt, flyttat från Ideon i Lund till Minc i Malmö – och fått sin första privata klinik som använder tekniken.

– Vi riktar oss initialt mot privata kliniker som identifierat samma problem som vi ser: att när människor tagit det svåra steget att söka hjälp så möts de av långa väntetider. Att diagnostisera psykisk ohälsa är inte som att avgöra om ett ben är brutet eller inte, det är en mycket mer komplicerad och tidskrävande process, säger Tomas de Souza.

Med tekniken igång på den första kliniken väntar ytterligare sex som anmält sig till en försöksperiod på en månad. Tekniken kan då användas antingen för alla patienter och anställda eller för ett stickprov.

– Vi håller oss nära klinikerna under testperioderna. De får ett fullt fungerande CE-märkt verktyg och deras feedback kan hjälpa oss att utveckla nya funktioner och annan produktutveckling som de efterfrågar, säger Tomas de Souza.

Nu anställs egna utvecklare i stället för att hyra in extern personal, sedan behövs mer pengar. Åtminstone tre miljoner kronor krävs för att kunna nå ett 20-tal svenska kliniker – och därefter sikta utomlands.

– Att vi behöver mer kapital är tydligt, hur mycket vi tar in avgör hur snabbt vi kan växa. Vi har internationella ambitioner, verktyget kan ganska enkelt översättas till andra språk. I första hand söker vi lokala affärsänglar och en av våra tidiga investerare, LU Holding, ska öka sin investering. Men vi har även intressenter av större slag som skulle göra att vi kan öka mer, säger Tomas de Souza.

Niclas Lindstrand

WordDiagnostics har inte bara rekryterat en vd utan också byggt om sin teknik, fått den CE-märkt, flyttat från Ideon i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Magle på köparstråt

  Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

 • Tillfällig avkylning i het bransch

  HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Färgrikt bolag söker kapital

  Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Till salu: app mot psykisk ohälsa

  Bolaget bakom hälsoappen Ablemind är försatt i konkurs. Men konkursförvaltaren är optimistisk och tror att han snabbt kan hitta en ny ägare till bolagets digitala verktyg.