onsdag 10 juli 2024

inloggad som

Scientific EdTech blir Akribian lagom till lansering

Lundabolaget Scientific EdTech byter namn till Akribian inför beta-lanseringen av bolagets matematikspel för lågstadiebarn, som utvecklats i samarbete med bland annat Microsoft och Massive Entertainment. Samtidigt öppnar planerar man en ny finansieringsrunda för att kunna skala upp efter lansering.

– Den kommer att bli större än den senaste rundan på drygt fem miljoner kronor, säger teknikchefen Henrik Rosvall.

Han är medgrundare till bolaget tillsammans med psykologen Martin Hassler Hallstedt, vars KBT-forskning spelet bygger på. Det är ett äventyrsspel som heter ”Count on me!” och i första hand riktar sig till lågstadieelever. Lagom till första lanseringen byter nu bolaget namn till Akribian.

– När vi grundade bolaget behövde vi komma på nåt snabbt. Vi tänkte: vi har vetenskap i bakgrunden och vi utvecklar edtech – scientific edtech. Men nu har vi har märkt att hemsidan blir svår att stava till och fått höra att det låter mer som en branschorganisation. Så efter en lång process bestämde vi oss för att byta till Akribian, som ursprungligen är ett grekiskt ord som förknippas vetenskaplig noggrannhet, säger Henrik Rosvall till Rapidus.

Spelet lanseras i en beta-version på svenska i november. Samtidigt fortsätter bolaget testa och vidareutveckla spelet i Massive Entertainments testlabb i Malmö för att justera eventuella olägligheter innan den riktiga lanseringen till vårterminen. Då släpps spelet på svenska och engelska i Sverige och Storbritannien. Till en början lanserar de till iPads på Apples marknadsplats Appstore och till nästa år ska Akribian färdigställa en version för Android-surfplattor.

– Vi började som ett företag som riktas till skolor, men när vi märkte hur svårt det är att få snabbt genomslag gick vi mot konsumentmarknaden. Vi har ett forskningsprojekt i skolan tillsammans med Eslövs kommun, men i övrigt riktar vi oss mest till privatpersoner. Därför kommer vi nu att börja med lite marknadsföring och öka närvaron i fler kanaler, säger Henrik Rosvall.

Emiliano Strauss

Lundabolaget Scientific EdTech byter namn till Akribian inför beta-lanseringen av bolagets matematikspel för lågstadiebarn, som utvecklats i samarbete med bland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.