måndag 15 april 2024

inloggad som

… och bolaget tar sikte på börsen

|  
|  

ImmuneBiotech har nyss öppnat en finansieringsrunda i hopp om att få in 13 miljoner kronor. Ungefär en tiondel av rundan, som stänger i oktober, är på förhand säkrad av amerikanska affärsänglar. Om sedan expansionen går som planerat har ImmuneBiotech fattat beslutet att gå till börsen runt årsskiftet 2021-2022.

– Vi har sedan tidigare engelska delägare och nu får vi in amerikanska affärsänglar. Så vi har blivit ett internationellt bolag och siktar på Nasdaq First North om ett till ett och ett halvt år, säger Shahram Lavasani, vd på ImmuneBiotech.

Pengarna från den aktuella emissionen ska främst gå till att öka försäljningen i USA. Om expansionen går som planerat är svenska börsen nästa steg.

Emiliano Strauss

ImmuneBiotech har nyss öppnat en finansieringsrunda i hopp om att få in 13 miljoner kronor. Ungefär en tiondel av rundan, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.