fredag 26 april 2024

inloggad som

Sensative vill koppla upp Svenska Allmännyttan

|  
|  

Sensative sjösätter ett samarbete för att digitalisera allmännyttan i Sundbyberg. Lundabolagets plattform Yggio har nu integrerats med branschorganisationen Svenska Allmännyttans fastAPI, vilket ger fastighetsägarna enklare tillgång till IoT-lösningar.

FastAPI är ett gränssnitt för fastighetsägare och framförallt allmännyttiga bostadsbolag och gör att program och system kan kommunicera med varandra, som en typ av tolk. När Yggio nu är fullt integrerat innebär det att alla som använder fastAPI, till exempel de 23 kommunala bostadsbolagen som var med och utvecklade det, lätt kan koppla på plattformen till sina egna IoT-satsningar.

– Vi har byggt lösningen enligt FIWIRE, ett open-source community för IoT som EU finansierat med omkring 800 miljoner euro. I FIWIRE ingår bland annat standardiserade gränssnitt och datamodeller för smarta städer, fastigheter eller jordbruk. Vi har satt kopplingen mellan FIWIRE och FastAPI och kan till exempel översätta sensordata oberoende av tillverkare, säger Mats Pettersson, vd på Sensative, till Rapidus.

I Sundbyberg ska Sensatives sensorer, bland andra, placeras ut för att känna av vattenläckage, öppna dörrar, temperaturförändringar eller fulla sopkärl. Värden ska kunna få uppdateringar via en app i mobilen om saker som behöver åtgärdas. I projektet deltar även Vitec Bygg & Fastighet och fastighetsbolaget Förvaltaren.

Emiliano Strauss

Sensative sjösätter ett samarbete för att digitalisera allmännyttan i Sundbyberg. Lundabolagets plattform Yggio har nu integrerats med branschorganisationen Svenska Allmännyttans […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.