lördag 2 december 2023

inloggad som

…och startar ett fjärde bolag

Efter försäljningen av Silver Weibull startar investerarkollektivet upp sitt fjärde investmentbolag, Small Cap Partners IV. Som tidigare är det Thomas Wiklund, Beijer Refs vd Per Bertland, investeraren Jesper Jelmteg, Blinkfyrars tidigare vd Jonas Forsvall och entreprenören Mikael Jonson som ligger bakom SCP IV.

– Vi har ett koncept som vi vet fungerar och i och med att vi gjort vår andra försäljning så har vi ett track record också. Med Blinkfyrar gav vi ägarna en avkastning på 35 procent om året, nu med Silver Weibull blir det norr om 25 procent. Det finns pengar där ute, bara man kan presentera ett tillräckligt bra case, säger Thomas Wiklund till Rapidus.

Det nya bolaget startar under hösten och målet är att få in mellan 100 och 150 miljoner kronor. Pengar som liksom tidigare ska investeras i små och mellanstora skånska bolag där en generationsväxling är på väg.

Coronautbrottet gjorde att SCP fick pausa sitt arbete, förutom försäljningen av Silver Weibull som redan var på väg. Thomas Wiklund säger att dotterbolaget OPO Scandinavia, som säljer glasögonbågar till optiker, fick stora problem på grund av pandemin.

– Ingen vill att någon ska pilla dem i ansiktet under en pandemi, men det har återhämtat sig på ett sätt vi aldrig kunnat tro. Samma sak med börsen, den är på all time high igen efter bara fem månader. Så förtroendet för marknaden finns kvar och det finns bra case också, säger han.

Niclas Lindstrand

Efter försäljningen av Silver Weibull startar investerarkollektivet upp sitt fjärde investmentbolag, Small Cap Partners IV. Som tidigare är det Thomas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad