fredag 20 september 2024

inloggad som

Första licensavtalet för Akoustos

|  
|  

Lundabolaget Akoustos, som utvecklar en ljudabsorberande skruv, har tecknat sitt första licensavtal. Det är Ewes i Bredaryd som ska tillverka och sälja skruven. Fötetaget har tillverkning i Sverige, Serbien, Bosnien och Kina.

– För oss är detta ett jättestort steg att få det första företaget som startar tillverkning av vår skruv så den kan komma ur på marknaden. Nu kan alla som varit intresserade kontakta Ewes och få köpa den, säger Akoustos vd Raimo Issal till Rapidus.

Den ljudabsorberande skruven skapar ett fjädrande avstånd mellan regel och vägg och stoppad därmed ljudvågor. Avtalet med Ewes är inte exklusivt, utan Akoustos letar efter fler partners, både i Sverige och internationellt.

– Framför allt söker vi fler på internationell basis. Vi är bara två i företaget så vi vill ha en stor aktör som internationell partner. Just nu pratar vi inte med någon sådan, men det är vår målsättning. Ska det gå riktigt bra så ska man ut på den stora marknaden, säger Raimo Issal.

Slutkunderna för skruvarna är byggföretag, men Akoustos har inte märkt av att coronakrisen påverkat efterfrågan.

– Det verkar finnas kapital och många projekt på gång, så ingen vi har varit i kontakt med har känt av några svallvågor, säger Raimo Issal.

Niclas Lindstrand

Lundabolaget Akoustos, som utvecklar en ljudabsorberande skruv, har tecknat sitt första licensavtal. Det är Ewes i Bredaryd som ska tillverka […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Strömhopp från Doxa

    Bara tre veckor efter att vd sagt upp sig slutar även finanschefen på fastighetsbolaget Doxa. Och dessförinnan har två styrelseledamöter avgått eller avböjt omval. Rapidus har tagit reda på vad som händer i bolaget.

  • Bära eller brista för OXE Marine

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm lanserar ett omfattande rekapitaliseringspaket på totalt 320 miljoner kronor. Men det är inte i hamn och om det spricker är en konkurs sannolik. Se här vad det hänger på.

  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • ”I kris sätts värderingarna på prov”

    2023 var ett riktigt dåligt år för Byggnadsfirman Otto Magnusson. 20 procent av personalen fick sägas upp och nedskrivningar togs i flera byggprojekt. – Det är då det gäller att ha bra företagsvärderingar med en sammansvetsad personal, säger bröderna Dan och Ulf Magnusson, tredje generationen i bolaget.

  • Räknar inte med sänkta byggpriser

    Det krävs en räntesänkning på ytterligare 100 punkter för att bostadsbyggandet ska få möjlighet att ta fart igen. Men kanske inte ens det räcker. De höga byggpriserna lär ändå inte gå ned märkbart. Rapidus åkte till Förslöv för att träffa Peabs vd Jesper Göransson som förklarar vad han menar.

  • Peab bygger för halv miljard i Västra Hamnen

    Kontraktssumman är 454 miljoner kronor när Peab ska bygga om Kockums gamla svets- och pannverkstad i den del av Västra Hamnen som kallas Varvsstaden. Här finns 29 000 kvadratmeter som ska fyllas med… Ja vad?

  • Ledningsbyte i Doxa

    Fastighetsbolaget Doxas vd Victor Persson lämnar sin post med i stort sett omedelbar verkan. Sista dagen blir på fredag. Dessutom lämnade Ola Serneke sin post i styrelsen i förra veckan.

  • Fieldly tar sats ur byggkrisen

    Krisen i byggbranschen fick Fieldly att bromsa expansionen utanför Sverige och rikta om fokus till lönsamhet. Årets första kvartal visade Malmöbolaget vinst för första gången. Med nya pengar från ägarna är grundaren Sven Paulin redo att satsa igen.

  • Drömsiffror i Tepe

    En omsättning på nästan 1,3 miljarder, bruttomarginal 75 procent, rörelsemarginal på nästan 40 procent. Dessa siffror låter som en dröm för de flesta företagare. För Tepe Munhygienprodukter i Malmö, med vd Hanna Hageberg Hammar, är de ett faktum.

  • Ny aktör på Malmös fastighetsmarknad

    Amaron Holding är namnet på en så kallad alternativ investeringsfond med inriktning på fastigheter. Fondbolaget är Malmöbaserat och nu köper riskkapitaljätten Atle in sig inför en satsning på stora fastighetsinvesteringar med fokus på Öresundsregionen. Målet är ett fastighetsvärde på 8 miljarder kronor.