måndag 29 april 2024

inloggad som

Radinn går mot första vinståret

Efter fem år av ökad omsättning men utan vinst håller Malmöbolaget Radinn, som tar fram eldrivna wakeboards, på att vända utvecklingen. Det senaste året har försäljningen ökat, till stor del i USA, och juli tros blir en milstolpe i bolagets historia.

– Vi har växt ganska rejält. Hittills kan vi säga att vi ligger på en fördubbling av försäljningen jämfört med förra året. Vi beräknar att vända kassaflödet under andra kvartalet, kanske redan nästa månad. Det är väldigt stort med tanke på corona, säger Mathias Bergman, vd på Radinn.

Sedan försäljningen av den patenterade wakeboarden började 2015 har omsättningen ökat stadigt och i år beräknas den landa på cirka 110 miljoner.

– Vi gjorde en investeringsrunda tidigare under våren och tog in cirka 40 miljoner kronor. Befintliga aktieägare som Danir stod för den största delen av kapitalet men vi tog även in nya investerare, bland annat Mikael Lindblom med förflutet inom Medius. Både han och Danirs Johan Glennmo har också gått in i Radinns styrelse, säger Calle Håkansson, vice vd på Radinn.

I år har företaget hittills sålt mellan 100 och 150 wakeboards varje månad. När pandemin satte fart upplevde de en svacka. Bland annat på grund av förseningar i leveransledet, då många av komponenterna tillverkas i Kina. Men Mathias Bergman menar att de nu tagit sig förbi svackan:

– Att vi tar in mer pengar nu handlar inte om att vi måste, utan att vi vill göra något och vill någonstans. Men som mellanstort bolag är lönsamhetsperspektivet viktigt, säger han.

Mette Carlbom

Efter fem år av ökad omsättning men utan vinst håller Malmöbolaget Radinn, som tar fram eldrivna wakeboards, på att vända […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.