onsdag 8 maj 2024

inloggad som

… och satsar på försäljning i USA

|  
|  

ImmuneBiotech har öppnat en nyemission med målet att ta in 13 miljoner kronor för att accelerera försäljningen och satsa i USA. Inom två år siktar grundaren försiktigt på att gå till börsen, fastän han är öppen för alternativ.

– Så småningom kan vi, som det ser ut nu, tänka oss en notering. Men det är beroende på försäljningen och omständigheterna när det blir aktuellt, säger Shahram Lavasani.

ImmuneBiotech Medical har utvecklat kosttillskottet GutMagnific, som kombinerar fem olika mjölksyrebakterier och verkar mot IBS. Irritable bowel syndrome, IBS, är en av världens vanligaste tarmsjukdomar, med symtom som återkommande magknip, förstoppning eller diarré. GutMagnific lanserades i slutet av förra året på bolagets webbshop och sedan dess har försäljningen tagit fart på egen hand.

– 50 procent av försäljningen kommer från tidigare kunder vilket är ett extremt bra betyg. Webbshopen riktar sig ännu främst till svenska konsumenter, men har även internationella kunder. Vi ska snart anlita en konsult som ska sköta marknadsföringen och försäljningen i USA, säger Shahram Lavasani.

Emiliano Strauss

ImmuneBiotech har öppnat en nyemission med målet att ta in 13 miljoner kronor för att accelerera försäljningen och satsa i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.