tisdag 30 april 2024

inloggad som

Skånska havreinnovationer redo för Indien

|  
|  

Lundabaserade Glucanova, som producerar fiberrika havreprodukter åt andra företag, har långsiktiga planer på att sälja produkter under egen flagg. Nu testar de via dotterbolaget Hildur Functional Foods på den indiska marknaden.

Grunden i Glucanovas verksamhet är ett patent som innebär att de kan tillverka drycker med fiberrik havre. De finns representerade i USA, Europa och Australien. Sedan starten för fyra år sedan har Glucanova vuxit med runt 50 procent om året, enligt vd Jörgen Holm.

– Blickar man framåt så är vi intresserade av att tillverka våra egna produkter så småningom, säger han till Rapidus.

Nu börjar de via dotterbolaget, som de äger till 50 procent, testa produktion och försäljning av torrbaserade havreprodukter i Indien.

– Vi tycker att Indien är en spännande marknad och har en tanke att så småningom gå ut med en fiberrik dryck baserad på havre, säger han.

Landet är inte en obetydlig marknad som världens tredje största importör av havre. Sedan förra sommaren har företaget en fabrik i nordvästra Indien och är redo att lansera produkterna som görs på havre importerad från Sverige och Finland. Det handlar om havreflingor och oat masala, havre med salta kryddblandningar där kokande vatten tillsätts.

– Vi har ett försäljningsteam i Mumbai redo att börja lansera produkterna i regionen. Allting är redo, det är bara att trycka på knappen, säger Jörgen Holm.

Det sker så fort landet börjar att lätta på de hårda coronarelaterade restriktionerna som råder sedan ett par veckor tillbaka.

Mette Carlbom

Lundabaserade Glucanova, som producerar fiberrika havreprodukter åt andra företag, har långsiktiga planer på att sälja produkter under egen flagg. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.