söndag 30 mars 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Nyttig fika från Helsingborg expanderar

|  
|  

Helsingborgsbolaget Fitnessfika satsar trots coronakrisen. Grundaren Victoria Andersson tar in två nya delägare och till hösten är planen att nya produkter ska nå marknaden. In i bolaget kliver nu entreprenörerna Daniel Telford och Jonas Nilsson.

– Jag har kommit till stadiet där jag som enskild person har gjort vad jag kan göra. Nu behövs det mer muskler för att kunna växa, säger Victoria Andersson om varför hon väljer att satsa just nu.

Bolagets koncept är ta att fram fikabröd som påminner om de traditionella sorterna, men samtidigt är hälsosamma mellanmål. Hon har själv utvecklat receptet på chokladbollen som säljs på allt från gym, till event och hotell. De senare har under krisen visserligen dragit ner på sin verksamhet, men Victoria Andersson har bytt sikte. Bland annat är golfklubbar och idrottslag några av de nya kunderna som värvats.

Sammanlagt har de i nuläget ett 50-tal återförsäljare. I och med sina två nya kollegor ska Victoria Andersson nu fokusera på produktutveckling och marknadsföring. Hon vill inte uppge hur mycket kapital duon satsat i bolaget.

– Vi har en havrebar på gång som ska vara klar att lanseras under detta året, och på lång sikt är tanken att det ska bli en hel produktserie, säger hon.

Mette Carlbom

Helsingborgsbolaget Fitnessfika satsar trots coronakrisen. Grundaren Victoria Andersson tar in två nya delägare och till hösten är planen att nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Dug lånar för att få upp farten

    Pengarna från emissionen i höstas räckte inte och nu tvingas potatisdrycksföretaget Dug fylla på med lån. Men 2025 ska bli året då försäljningen äntligen kommer i gång på allvar.

  • Fomo-effekt gav Re:meat övertecknad runda

    Investerarintresset var stort när köttodlingsbolaget Re:meat sökte nya pengar. Nu ska Sveriges första ”köttbryggeri” byggas i Lund.

  • Genombrott för spisbolaget

    Emerging Cooking Solutions, som arbetar för klimat- och hälsovänligare matlagning i Afrika får efter 14 år in sin första stora finansering. — Det har varit en sinnessjuk uthållighet, säger grundaren Per Löfberg.

  • Blockkedjor ska berätta om vinets resa

    Europeiska vindrickare är medvetna konsumenter som vill veta var vinet kommer ifrån och hur det tillverkats. Bolaget Journy skapar digitala produktpass åt vinproducenter och ser en jättemarknad.

  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.