tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Curando byter ledning…

|  ,
|  

Safeture-avknoppningen Curando Nordic har tagit in en ny ledning och nya pengar för att utveckla sitt koncept för digital företagshälsa. Ny både i styrelsen och som delägare är Semmy Rülf, styrelseordförande i just Safeture och tidigare vd för Axis och ProstaLund.

– Safetures grundare Lars Lidgren ligger bakom detta också och vill få fart på Curando ordentligt. För det behövs både pengar och att bredda styrelsen, så han bad mig att investera och gå in i styrelsen och det har jag gjort, säger Semmy Rülf till Rapidus.

Han investerar en miljon kronor i Curando samtidigt som Christian W Jansson, ordförande i PostNord och 1337 Partners, går in med lika mycket.

– Han har ju en bakgrund på Min Doktor så han förstår nättjänster och hälsovård och såg att potentialen är jättestor. Nu jobbar vi med att färdigställa en affärsplan och bygga upp den verksamhet som vi vill göra, säger Semmy Rülf.

Lars Lidgren, som nyligen sålde större delen av sitt innehav i Safeture till affärsmannen Greg Dingizian, är huvudägare och styrelseordförande i Curando Nordic. Företaget grundades 2016 under namnet Rethinking Care och börsnoterades på First North 2018.

Niclas Lindstrand

Safeture-avknoppningen Curando Nordic har tagit in en ny ledning och nya pengar för att utveckla sitt koncept för digital företagshälsa. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.