lördag 27 april 2024

inloggad som

…och utser vd med affärsfokus

|  
|  ,

Det är inte bara en flytt på gång. Glo har också fått en ny vd och riktar nu in sig på en kommersialisering av sina produkter. I nästa steg kan bolaget slå sig samman med någon annan eller låta sig bli uppköpta.

Glos nya vd, Saket Chadda, valdes just på grund av hans erfarenhet med liknande uppdrag. Hans huvuduppgift är nu att göra kommersiella överenskommelser och få bolaget in i nästa fas. Den tidigare vd:n Fariba Danesh rekryterades i samband med flytten till Silicon Valley för tio år sedan och har varit en drivande motor i fasen av forskning och utveckling.

– Det har varit tio år av väldigt mycket research och utveckling, av det allt mer utveckling i samarbete med olika företag. Nu vill huvudägarna att vi ska ta det till nästa skede. Det kan till exempel bestå av att slå oss samman med ett annat stort företag eller låta oss bli uppköpta, säger Lars Samuelsson till Rapidus.

Bolaget var tvunget att minska personalstyrkan från 50 till 25 anställda i slutet av förra året, då en förväntad investerare inte tillkom. Men enligt Lars Samuelson finns det ett flertal samarbetspartners i bland annat USA, Sydkorea, Taiwan och Japan som de har tittat på att göra gemensam sak med. Även om investerarna börjar bli otåliga menar Lars Samuelson att han gärna ser ett fortsatt fokus på research ett tag till.

– Samtidigt är det så att kontrollen på materialen är det som bestämmer hur bra företaget går, så den verksamheten är fortfarande superviktig för Glo, säger han.

Mette Carlbom

Det är inte bara en flytt på gång. Glo har också fått en ny vd och riktar nu in sig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.