fredag 17 maj 2024

inloggad som

Ecolean spräcker miljardvallen

|  
|  

Utöver marknaderna i bland annat Pakistan och Ryssland expanderar Ecolean kraftigt i Asien. Med nya storkunden Yakult lanserar de nu sitt förpackningssystem för flytande livsmedel på den koreanska marknaden.

– Asien är volymmässigt så mycket större än Skandinavien så vi har valt att lägga kraft här. Kina är en stor marknad för oss och även om försäljningen bromsats något under Corona-utbrotten så är vi fullt aktiva. I samarbete med flera av våra kunder på mejerisidan förses sjukhus och andra vårdinrättningar med yoghurt och mjölk i våra förpackningar, säger kommunikationschefen Hanna Jeppsson.

Ecolean levererar förpackningsmaskiner och förpackningsmaterial till några av industrins största varumärken, som Coca-Cola, Danone och FrieslandCampina. Tidigare i år öppnades en ny produktionsanläggning i Pakistan. Tillverkningen i Helsingborg utökas snart med en ny fabrik i Landskrona som ska stå färdig under nästa år, med potential till 100 nya jobb på sikt.

Ecolean har försäljningskontor i 15 länder, under de senaste tre åren har man öppnat kontor i Mexico, Brasilien, Dubai, Thailand och Vietnam. Koncernen har 450 anställda, varav cirka 200 i Sverige.

Pernilla Gudmundsson

Utöver marknaderna i bland annat Pakistan och Ryssland expanderar Ecolean kraftigt i Asien. Med nya storkunden Yakult lanserar de nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]