lördag 7 september 2024

inloggad som

Danskt eko-tuggummi på europeisk expansion

|  
|  

Efter True Gums första utländska marknadsgenombrott i Sverige i somras har Köpenhamnsbolaget gått starkt fram emot målet att expandera i Europa. Först ut är Nederländerna och Belgien, samt ett jätteavtal i Tyskland.

Sedan True Gums plastfria, organiska tuggummi lanserades på alla 250 svenska Espresso House-caféer förra året har det etablerat sig i på de tyska, nederländska och belgiska marknaderna. Bolaget fördubblade produktionen efter ett avtal med tyska detaljhandelskedjan Drogerie Markt, med 3.500 butiker globalt. Man har nyss också slutit avtal med hälsokedjan Holland & Barrett, med 250 butiker i Nederländerna och Belgien. I Danmark säljer True Gum till 1.500 butiker.

Utlandsexpansionen har, enligt marknadschef och medgrundare Peter Juul Regnersgaard, gått snabbare än väntat:

– Vi är superstolta över de internationella avtalen, säger han till Rapidus.

Under 2019 ökade de antalet försäljningsställen från 250 till 5.000 butiker. Antalet anställda vuxit från fem till 25 personer. De har dessutom även mindre försäljning i fler europeiska länder och har gjort produktionsutrymmet åtta gånger större.

Bolaget grundades 2016 för att utveckla ett 100 procent biologiskt nedbrytbart och veganskt tuggummi som undviker konstgjorda material.

Keld Broksø

Efter True Gums första utländska marknadsgenombrott i Sverige i somras har Köpenhamnsbolaget gått starkt fram emot målet att expandera i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.