tisdag 5 december 2023

inloggad som

JS Energi går ihop med elektriker

|  ,
|  

Helsingborgsbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, slår sig ihop med el- och nätverksföretaget Elkällan. Tillsammans bildar de ett nytt bolag, JS Elservice, samtidigt som Elkällan läggs ned.

– Vi på JS Energi saknar elbehörighet. Man måste ha med sig en behörig elektriker för att installera en värmepump. Vi var Elkällans största kund och rent effektiviseringsmässigt kan vi själva nu göra mer ute. Då kan vi också erbjuda dem hjälp att växa nationellt, som vi ska göra, säger JS Energis vd och delägare Peter Borgman till Rapidus.

I höstas startade JS Energi ett kontor i Göteborg och ska snart även öppna i Stockholm. Från en omsättning på sju miljoner kronor 2015, då Peter Borgman gick in i företaget, har JS Energi vuxit till drygt 35 miljoner för 2019. Till 2022 är målet att nå 100 miljoner i omsättning och tio miljoner i vinst.

– För att göra det behöver vi många fler servicetekniker på olika orter i landet. E-handeln är skalbar utan att vi behöver tillföra resurser, vi får allt fler kunder i Storbritannien. I Sverige jobbar vi på att få in fler servicefirmor som kunder så att de kan lägga sin reservdelsförsörjning hos oss och slipper hålla på att ringa tillverkarna, säger Peter Borgman.

Det nya bolaget JS Elservice flyttar in i JS Energis lokaler på eCommerce Park i Helsingborg, där de nu blir 28 anställda. Efter sommaren flyttar företaget till Väla Södra.

Niclas Lindstrand

Helsingborgsbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, slår sig ihop med el- […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.