lördag 12 oktober 2024

inloggad som

JS Energi går ihop med elektriker

|  ,
|  

Helsingborgsbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, slår sig ihop med el- och nätverksföretaget Elkällan. Tillsammans bildar de ett nytt bolag, JS Elservice, samtidigt som Elkällan läggs ned.

– Vi på JS Energi saknar elbehörighet. Man måste ha med sig en behörig elektriker för att installera en värmepump. Vi var Elkällans största kund och rent effektiviseringsmässigt kan vi själva nu göra mer ute. Då kan vi också erbjuda dem hjälp att växa nationellt, som vi ska göra, säger JS Energis vd och delägare Peter Borgman till Rapidus.

I höstas startade JS Energi ett kontor i Göteborg och ska snart även öppna i Stockholm. Från en omsättning på sju miljoner kronor 2015, då Peter Borgman gick in i företaget, har JS Energi vuxit till drygt 35 miljoner för 2019. Till 2022 är målet att nå 100 miljoner i omsättning och tio miljoner i vinst.

– För att göra det behöver vi många fler servicetekniker på olika orter i landet. E-handeln är skalbar utan att vi behöver tillföra resurser, vi får allt fler kunder i Storbritannien. I Sverige jobbar vi på att få in fler servicefirmor som kunder så att de kan lägga sin reservdelsförsörjning hos oss och slipper hålla på att ringa tillverkarna, säger Peter Borgman.

Det nya bolaget JS Elservice flyttar in i JS Energis lokaler på eCommerce Park i Helsingborg, där de nu blir 28 anställda. Efter sommaren flyttar företaget till Väla Södra.

Niclas Lindstrand

Helsingborgsbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, slår sig ihop med el- […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ljuddesign sticker ut

    ,
    ”Det ska bli ett välkänt märke. Inte i Sverige, utan i världen.” Malmöbolaget Stonebjelks exklusiva designhögtalare är så långt ifrån massproduktion man kan komma. Ändå har Ludvig Stenbjelke hittat köpare över hela världen.

  • Lån som riskkapital växande trend

    Har du ett tillväxtföretag men svårt att resa riskkapital? Stirra dig inte blind på att sälja nya aktier. Det går att låna pengarna också. Begreppet venture debt har seglat upp som en allt vanligare finansieringsform

  • Så fungerar venture debt

    Tror du stenhårt på ditt företag men har svårt att få riskkapital genom att sälja aktier? Då kan du se på möjligheten att få ett tillväxtlån från en riskkapitalist. Rapidus krönikör och poddprogramledare Jan Dahlqvist förklarar hur det fungerar.


  • Nystart för Sensative

    IoT-bolaget Sensative led svårt under pandemin. Men nu spänns bågen igen. Med tre nyemissioner bara i år och med en ny marknadsstrategi ska omsättningen fördubblas årligen och bolaget nå lönsamhet.

  • Därför nappar Doro på norska budet

    Det noterade Malmöbolaget Doros styrelse rekommenderade i förra veckan ägarna att acceptera ett bud från norska Xplora. Nu förklarar styrelseordförande Juha Mört hur de resonerar.

  • Bära eller brista för OXE Marine

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm lanserar ett omfattande rekapitaliseringspaket på totalt 320 miljoner kronor. Men det är inte i hamn och om det spricker är en konkurs sannolik. Se här vad det hänger på.

  • Google öppnar dörren för Zaplox

    Först Apple Wallet, sedan Google Wallet. I sommar har Lundabolaget Zaplox, med vd Tess Mattisson, lanserat världens första digitala hotellnyckellösning för Android-användare, framtagen i samarbete med Google. En första installation finns på Petter Stordalens hotell Clarion Hotel Post i Göteborg.

  • Drömsiffror i Tepe

    En omsättning på nästan 1,3 miljarder, bruttomarginal 75 procent, rörelsemarginal på nästan 40 procent. Dessa siffror låter som en dröm för de flesta företagare. För Tepe Munhygienprodukter i Malmö, med vd Hanna Hageberg Hammar, är de ett faktum.

  • Gasporox- en startup som blev lönsam

    Gasporox är bolaget som startade med en uppfinning på Lunds Universtitet. Efter åtta förlustår på börsen ser det ut som att vd Märta Lewander Xu skapat ett lönsamt företag.

  • OXE Marine i finansknipa

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm upprättar kontrollbalansräkning. Trots en ökande försäljning har bolaget långt kvar till positivt kassaflöde.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Tunga utmaningar i Höganäs

    Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
    – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

  • Mikrodust expanderar med ny vd 

    Det Lundabaserade teknikbolaget Mikrodust plockar in en ny vd. Nu är planen att expandera bolagets sälj- och marknadsavdelning.