lördag 20 april 2024

inloggad som

Tre frågor till Sparbanken Skånes vd…

|  ,
|  

… Bo Bengtsson, som just föreslagits till Swedbanks styrelse.

Vad hoppas du kunna tillföra?

– Det är ett spännande och intressant uppdrag. Jag hoppas kunna bidra med med min kunskap och erfarenhet så jag har drivit banker och liknande i 20 år. Samt till att Swedbank blir en stark bank för privatkunder och småföretag, säger Bo Bengtsson.

I dag släppte Sparbanken Skåne även sitt bokslut och visade upp ytterligare ett år med ökad vinst. Rörelseresultat låg på 803 miljoner kronor, exklusive goodwillavskrivningar.

Vad är det som ni har gjort bra?

– Vi har lyckats hålla vår marknadsandel på bolånesidan. Så vi har haft tillväxt på både bolånesidan och på företagsbelåningssidan. Vi har dessutom nått de långsiktiga målen som sattes när banken bildades för fem år sedan. Det under några år när vi haft ett utmanande läge med lågränta.

Hur ser ni på det kommande året?

Vi har sett att konjunkturen mattas av. Ändå är prognosen att vi ska fortsätta ha en god utveckling under 2020.

Mette Carlbom

… Bo Bengtsson, som just föreslagits till Swedbanks styrelse. Vad hoppas du kunna tillföra? – Det är ett spännande och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.