lördag 18 maj 2024

inloggad som

Han är Radisson Blus nya vd…

|  
|  

Per Jonsson lämnar den 1 mars lämnar Park Inn by Radisson och blir vd för systerhotellet Radisson Blu Hotel Malmö på Östergatan i Malmö.

Hur känns det att ta över Radisson Blu i Malmö?

– Det känns väldigt bra av flera olika anledningar, jag började på mitt första jobb här 1989, på konferensavdelningen. En premiumprodukt att vidareutveckla. Nu är cirkeln sluten när jag blir totalansvarig för enheten. Hotellet ska vara en betydande aktör på Malmömarknaden, mer än det är i dag.

Besöksnäringen har i flera år sagts vara den snabbast växande branschen globalt. Är det fortfarande så?

_ I Malmö har inte beläggningsgraden ökat så markant eftersom vi byggt ut kapaciteten i flera omgångar. Svagheten i Malmö är att vi tar för lite betalt. Beläggningen är topp tre i landet, men prismässigt ligger vi långt ned på listan.

Hur har det blivit så och vad kan man göra åt det?

– Av någon anledning finns det många aktörer som tror att en rejäl prissänkning hämtar hem volymer, men så enkelt är det inte. Det kommer inte fler gäster på till exempel en söndagskväll för att man säker priset, marknaden är mindre då. I stället hade branschen mått bra av att våga ta mer betalt för de rum som är bokade. Alla får samma rapporter som bekräftar detta, men få gör något åt det.

Niclas Lindstrand

Per Jonsson lämnar den 1 mars lämnar Park Inn by Radisson och blir vd för systerhotellet Radisson Blu Hotel Malmö […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]