lördag 7 september 2024

inloggad som

Han tar över Sparbanken Skånes private banking

|  
|  

Joakim Jidemo är ny chef för private banking på Sparbanken Skåne. Han kommer senast från Burenstam och Partners i Malmö och blir nu chef för tolv personer i Lund och Kristianstad.

– Jag har ett förflutet i sparbankssfären och gillar tanken på en sparbank som tar beslut i närområdet, och kan ge tillbaka till samhället av det vi och våra kunder skapar. Det ligger i tiden att ha en bank som kan jobba så, säger Joakim Jidemo till Rapidus.

Är private banking lika attraktivt nu när högkonjunkturen håller på att ta slut?

– O ja, det är mer attraktivt än någonsin! Det säljs många bolag just nu, antingen blir de uppköpta av konkurrenter eller så säljs de vid generationsskiften. Då frigörs det pengar till människor som aldrig jobbat med att förvalta pengar förut utan som byggt upp sina företag.

Riksbanken höjde precis reporäntan och många bedömare tror att det blir en räntehöjning till. Hur påverkar det placeringarna?

– Egentligen påverkar det inte alls. Börsen hämtar hem det mesta nu och är väldigt förlåtande, Iran och USA gav också bara ett litet hack. Räntehöjningen var tvärtom ett gott tecken på att Riksbanken försöker återgå lite till ett normalläge.

Niclas Lindstrand

Joakim Jidemo är ny chef för private banking på Sparbanken Skåne. Han kommer senast från Burenstam och Partners i Malmö […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.


  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.

  • Sista dagen för tillväxtnestorn

    I morgon fredag är det sista arbetsdagen för Jan-Erik Bengtsson efter 13 år som ledare för Tillväxt Malmö. – Jag är stolt över att ha skapat 2 500 nya jobb i Malmö, säger han.

  • Smile Inject injicerar kapital

    Smile-inkubatorns riskkapitalbolag Smile Inject Capital går in i tre nya bolag. Investeringar i ytterligare två bolag ska göras under hösten, sedan stängs den första rundan. Nästa år öppnas en ny.

  • Klockan tickar för skånska utsläppsmål

    Utsläppen av växthusgaser i Skåne minskar, men det är långt kvar till uppsatta mål. Klimatarbetet hos de tio största utsläpparna av växthusgaser är direkt avgörande för Skånes 2030-mål. Se här vilka det är.

  • Räntebeskedet: “Det krävs mer”

    Dagens besked att Riksbanken sänker räntan med 25 punkter välkomnas av Skånes näringsliv. Men det räcker inte för att få igång ekonomin på allvar. Det framgår i en rundringning som Rapidus gjort.

  • Spotlight hoppas på räntesänkning

    Den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group fortsätter att lägga verksamheter på is. Det framgår av rapporten för årets andra kvartal. Vd Peter Gönczi hoppas nu att räntesänkningar ska sätta fart på finansmarknaden.

  • Börsfallet: ”Osäkerheten har ökat igen”

    Det senaste dagarna har börserna fallit och osäkerheten på finansmarknaden ökat. Men det är för tidigt att dra några långtgående slutsatser. Det menar Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance, som nyligen kom med sin rapport för det andra kvartalet.

  • Skånska aktievinnare – och förlorare

    Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.