fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Hälsoverktyg jagar nya finansiärer

|  
|  

Helsingborgsbaserade Wellbefy får i dagsläget in omkring sex kundföretag i månaden till sitt digitala verktyg för personalhälsa. För att möta efterfrågan siktar bolaget nu på att ta in mellan 4 och 10 miljoner kronor i sin andra kapitalrunda.

– Vi behöver stärka vår personalstyrka på säljsidan och möjligen även på utveckling. Vi hoppas få med oss investerare som gärna går in i en lite senare fas, som kan vara med och tillföra kunskap om etablering och expansion där vi befinner oss, säger vd Sandra Jönsson till Rapidus.

Rundan stänger i februari eftersom Wellbefy ”behöver pengarna till våren”. Försäljningen av verktyget, som lanserades våren 2018, har tagit fart under hösten:

– Vi har sett en stor skillnad från augusti och framåt. Och det vi tydligt kan se är snarast att den här typen av tjänst efterfrågas olika när det gäller olika mognadsgrad i olika branscher, säger Sandra Jönsson

Bland mognare branscher räknar hon klassiska kontorsarbeten, konsultbolag och banker. I kundlistan på totalt omkring 20 bolag återfinns exempelvis finansbolaget North Hill.

– Andra branscher ligger lite efter och har bara börjat nosa på ett intresse, det gäller till exempel offentlig sektor, industri och detaljhandel.

Sandra Jönsson är medgrundare och största delägare i bolaget. Verktyget består av en app där medarbetare bland annat får svara anonymt på frågor om sitt hälsoläge för att ge personalavdelningar en uppfattning om hur de anställda mår. I ägarlistan syns även Trucaller-ordföranden Göran Tollstam, Fyndiq-grundaren Dan Nilsson, ängelinvesterarna Philip Sevelius och Anders Bengtsson, liksom medgrundarna Karsten Deppert och Dimitri Aleshkov.

Felicia Frithiof

Helsingborgsbaserade Wellbefy får i dagsläget in omkring sex kundföretag i månaden till sitt digitala verktyg för personalhälsa. För att möta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.