tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Hälsoverktyg jagar nya finansiärer

|  
|  

Helsingborgsbaserade Wellbefy får i dagsläget in omkring sex kundföretag i månaden till sitt digitala verktyg för personalhälsa. För att möta efterfrågan siktar bolaget nu på att ta in mellan 4 och 10 miljoner kronor i sin andra kapitalrunda.

– Vi behöver stärka vår personalstyrka på säljsidan och möjligen även på utveckling. Vi hoppas få med oss investerare som gärna går in i en lite senare fas, som kan vara med och tillföra kunskap om etablering och expansion där vi befinner oss, säger vd Sandra Jönsson till Rapidus.

Rundan stänger i februari eftersom Wellbefy ”behöver pengarna till våren”. Försäljningen av verktyget, som lanserades våren 2018, har tagit fart under hösten:

– Vi har sett en stor skillnad från augusti och framåt. Och det vi tydligt kan se är snarast att den här typen av tjänst efterfrågas olika när det gäller olika mognadsgrad i olika branscher, säger Sandra Jönsson

Bland mognare branscher räknar hon klassiska kontorsarbeten, konsultbolag och banker. I kundlistan på totalt omkring 20 bolag återfinns exempelvis finansbolaget North Hill.

– Andra branscher ligger lite efter och har bara börjat nosa på ett intresse, det gäller till exempel offentlig sektor, industri och detaljhandel.

Sandra Jönsson är medgrundare och största delägare i bolaget. Verktyget består av en app där medarbetare bland annat får svara anonymt på frågor om sitt hälsoläge för att ge personalavdelningar en uppfattning om hur de anställda mår. I ägarlistan syns även Trucaller-ordföranden Göran Tollstam, Fyndiq-grundaren Dan Nilsson, ängelinvesterarna Philip Sevelius och Anders Bengtsson, liksom medgrundarna Karsten Deppert och Dimitri Aleshkov.

Felicia Frithiof

Helsingborgsbaserade Wellbefy får i dagsläget in omkring sex kundföretag i månaden till sitt digitala verktyg för personalhälsa. För att möta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.