torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Hälsoverktyg jagar nya finansiärer

|  
|  

Helsingborgsbaserade Wellbefy får i dagsläget in omkring sex kundföretag i månaden till sitt digitala verktyg för personalhälsa. För att möta efterfrågan siktar bolaget nu på att ta in mellan 4 och 10 miljoner kronor i sin andra kapitalrunda.

– Vi behöver stärka vår personalstyrka på säljsidan och möjligen även på utveckling. Vi hoppas få med oss investerare som gärna går in i en lite senare fas, som kan vara med och tillföra kunskap om etablering och expansion där vi befinner oss, säger vd Sandra Jönsson till Rapidus.

Rundan stänger i februari eftersom Wellbefy ”behöver pengarna till våren”. Försäljningen av verktyget, som lanserades våren 2018, har tagit fart under hösten:

– Vi har sett en stor skillnad från augusti och framåt. Och det vi tydligt kan se är snarast att den här typen av tjänst efterfrågas olika när det gäller olika mognadsgrad i olika branscher, säger Sandra Jönsson

Bland mognare branscher räknar hon klassiska kontorsarbeten, konsultbolag och banker. I kundlistan på totalt omkring 20 bolag återfinns exempelvis finansbolaget North Hill.

– Andra branscher ligger lite efter och har bara börjat nosa på ett intresse, det gäller till exempel offentlig sektor, industri och detaljhandel.

Sandra Jönsson är medgrundare och största delägare i bolaget. Verktyget består av en app där medarbetare bland annat får svara anonymt på frågor om sitt hälsoläge för att ge personalavdelningar en uppfattning om hur de anställda mår. I ägarlistan syns även Trucaller-ordföranden Göran Tollstam, Fyndiq-grundaren Dan Nilsson, ängelinvesterarna Philip Sevelius och Anders Bengtsson, liksom medgrundarna Karsten Deppert och Dimitri Aleshkov.

Felicia Frithiof

Helsingborgsbaserade Wellbefy får i dagsläget in omkring sex kundföretag i månaden till sitt digitala verktyg för personalhälsa. För att möta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.