lördag 2 december 2023

inloggad som

…och två till är på väg

Small Cap Partners planerar att göra ytterligare två företagsköp i Skåne inom kort. Jesper Jelmteg säger till Rapidus att det finns spår och att processen kan börja runt årsskiftet.

– Det kanske kan bli ett tredje också, men det beror på vad de här två kostar i slutändan. Affärerna tar mellan tre och sex månader att genomföra, men om ägarna är beredda på att sälja så kan det gå snabbare. När vi var nya så fick vi jaga bra företag att köpa, nu har vi en relation med mäklare, säger han.

Det innebär dock inte att SCP har handlat färdigt, redan nu planeras en fjärde fond, SCP IV. Även i fortsättningen ska investeringarna ske i Skåne, eller åtminstone södra Sverige.

–Vi säger att det ska vara inom två timmars bilfärd så det kan bli Småland eller Blekinge också. Nu kommer vi in i flödet att vi har en eller två exits varje år, får vi mer fart så finns det inget som hindrar oss från att anställda, säger Per Bertland.

Niclas Lindstrand

Small Cap Partners planerar att göra ytterligare två företagsköp i Skåne inom kort. Jesper Jelmteg säger till Rapidus att det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad