tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Veg of Lund blir publikt

Våren 2018 lanserade Veg of Lund sin dryck baserad på rapsolja och potatis. Produkten, som går under namnet My Foodie, finns numera på både Coop och Ica. I somras berättade Rapidus att bolaget gör en satsning utomlands och drar igång försäljning i England. I samma veva berättade vd Thomas Olander att man hade målsättningen att noteras framöver.

Nu är det på gång. Den 31 oktober höll Veg of Lund en extra bolagsstämma där det togs ett beslut om att bli publika. På samma stämma lämnade LU Holdings representant, Christine Widstrand, styrelsen.

Vid månadsskiftet skickade företaget också in en ansökan in till Bolagsverket om att bli publikt. Genom en fondemission ska bolaget öka aktiekapitalet för att komma upp i de 500.000 kronor som krävs för noteringen.

Men Thomas Olander, vd på Veg of Lund, uppger att bolaget fortfarande undersöker alla vägar. En börsnotering är inte den enda möjligheten.

– Planerna är att vi ska ha en finansiering. Vi behöver ta in kapital, det är planerna. De här förberedelserna har gjorts för att vi sedan ska kunna göra vad det nu blir, säger han till Rapidus.

Mette Carlbom
Kerstin Weman Thornell

Våren 2018 lanserade Veg of Lund sin dryck baserad på rapsolja och potatis. Produkten, som går under namnet My Foodie, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad