söndag 3 december 2023

inloggad som

Hotelldirektören byter bransch

|  ,
|  

Hannah Billberg lämnar Scandic Segevång i Malmö för att bli kundcenterchef på det kommunala fastighetsbolaget LKF i Lund. Hon tillträder sin nya tjänst den 7 oktober.

– Jag har varit nyfiken på världen utanför hotellbranschen, där jag varit i egentligen hela mitt arbetsliv. Det var inte planerat, men delvis lockades jag av en spännande tjänst i en annan bransch som traditionellt inte haft fokus på kundens eller hyresgästens upplevelse, säger hon till Rapidus.

Vilken är din egen erfarenhet av att stå i bostadskö och bo i hyresrätt?

– Jag har gjort det i både Jönköping och Malmö förut. Men den största erfarenhet jag känner att jag kan bidra med är värdskapet, det som vi jobbar med dagligen på Scandic. Kärnvärdet är fortfarande detsamma, även om gästerna hyr sitt boende på mycket längre sikt här. Det handlar om att skapa och vårda relationer med gästerna. Så jag tror jag kan bidra med godbitar från hotellvärlden.

Vad kan det vara för godbitar?

– Inom hotellnäringen är det i vårt DNA att vi är där för gästen. Så det kommer väldigt naturligt för mig. Och att få jobba med det i en organisation som befinner sig i en utvecklingsresa där man vänder på fokuset så att det är kunden som står i centrum, det ser jag som en spännande utmaning.

Felicia Frithiof

Hannah Billberg lämnar Scandic Segevång i Malmö för att bli kundcenterchef på det kommunala fastighetsbolaget LKF i Lund. Hon tillträder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad