måndag 29 april 2024

inloggad som

Venture Cup-finalist landar samarbetsavtal

|  ,
|  

Uppstartsbolaget HeroSight i Malmö har nyligen ingått flera samarbetsavtal som ger dem tillgång till experter i akutsjukvård för att utveckla bolagets produkt, en AR-baserad träningsmetod för akutsjukvård.

HeroSight utvecklar mjukvara för augmented reality, AR eller “förstärkt verklighet”, som ska användas vid träning av akutsjukvård. Programvaran laddas in i AR-glasögon och ger bäraren upplevelsen av virtuella objekt som ser ut som naturliga delar av omgivningen. Det kan handla om fiktiva skador som appliceras i realtid på människor eller övningsdockor, kombinerat med ljudeffekter för att skapa realistiska skadesituationer. Produkten finns än så länge som prototyp.

Bolaget har nu avtal med ett finskt universitetssjukhus, som ska testa HeroSights mjukvara vid träning i akutsjukvård. Avtal finns även med Londonbolaget Lazarus Training, som utbildar personer före stationering i högriskområden. HeroSight planerar en första produktlansering i november.

– Tack vare de nya avtalen skapar vi ett fördjupat samarbete med prehospitala utbildare som kan ge oss feedback inom sjukvård och pedagogik. Fördelarna med AR vid träning är att förberedelserna går mycket snabbare än om realistiska olyckor ska iscensättas – och en individ kan med docka och glasögon öva ensam, säger Daniel Kindstrand, vd och grundare av HeroSight.

HeroSight sysselsätter tre personer och finns på Minc. Bolaget har kvalificerat sig till Venture Cups Sverigefinal som avgörs i kväll.

Elisabet Ottosson

Uppstartsbolaget HeroSight i Malmö har nyligen ingått flera samarbetsavtal som ger dem tillgång till experter i akutsjukvård för att utveckla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.