lördag 4 maj 2024

inloggad som

MedicPen på dansk offensiv

|  
|  

Det börsnoterade Lommabolaget MedicPen, som tillverkar tablettdispenser för effektivare läkemedelshantering, tar ytterligare ett kliv över sundet. En nyemission står för dörren, samtidigt som bolaget för samtal med externa tillverkare.

Under året har MedicPen deltagit i ett testprojekt i nio danska kommuner i Nordjylland. Runt årsskiftet drar ett större projekt igång i Midtjylland, där ett antal kommuner ska testa läkemedelsdispensern MedimiSmart för olika patientgrupper.

– För oss är det fullkomligt fantastiskt att få vara med. Det innebär att vi får betalt för att hämta in information som vi själva har stor nytta av, säger vd Fredrik Westman.

Att just danskarna är intresserade av MedicPens produkt är, enligt honom, ingen slump.

– Läkemedelshantering är en stor fråga i Danmark. De ligger långt framme i digitaliseringen och man har konstaterat att detta är en oerhört kostsam verksamhet som kan bli betydligt mer effektiv.

I stället för att själva fortsätta tillverkningen av MedimiSmart, har man inlett samtal med externa tillverkare.

– Förhandlingar pågår med ett antal parter, eftersom vi inser att det inte längre är hanterbart att sköta tillverkningen på egen hand, säger Fredrik Westman.

Inför uppskalningen har bolaget beslutat att göra en nyemission som ska resultera i 30 miljoner kronor; pengar som behövs för såväl produktion som marknadsföring.

Kerstin Weman Thornell

Det börsnoterade Lommabolaget MedicPen, som tillverkar tablettdispenser för effektivare läkemedelshantering, tar ytterligare ett kliv över sundet. En nyemission står för dörren, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.