onsdag 17 april 2024

inloggad som

Lindahls kontor i Malmö blir Danmarks nya generalkonsulat

|  
|  

Danmark har fått en ny generalkonsul i Malmö. Det är Johan Tollgerdt, delägare vid advokatfirman Lindahl, som fått utnämningen. Därmed öppnar också det danska konsulatet i Malmö igen efter att ha varit stängt en tid.

– Nu finns konsulatet här hos oss på Lindahl i Malmö. Vi har döpt om ett konferensrum till København, säger Johan Tollgerdt till Rapidus.

I rollen ingår att representera Danmark och danska intressen i Sverige, liksom praktiska uppgifter som att hjälpa danska medborgare med pass, körkort eller röstsedlar. Något heltidsuppdrag handlar det dock inte om.

– Det är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag, men inte något huvuduppdrag utan jag fortsätter som advokat. Är man uppvuxen och bosatt i Skåne så har man en nära relation med Danmark. Dessutom har jag haft mycket klienter och affärskontakter från Danmark så det känns både spännande och naturligt att få verka för att öka integrationen och affärerna över sundet, säger Johan Tollgerdt.

Den danska drottningen Margrethe II utnämnde Johan Tollgerdt till generalkonsul redan i våras, men utnämningen har först nu bekräftats av de svenska myndigheterna. Och skylten på Lindahls kontor på Studentgatan 6 i Malmö har nu kommit upp för att visa var Danmarks nya generalkonsulat finns.

Niclas Lindstrand

Danmark har fått en ny generalkonsul i Malmö. Det är Johan Tollgerdt, delägare vid advokatfirman Lindahl, som fått utnämningen. Därmed […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.